Dit is wat mij betreft het perfecte gerecht om in het weekend te maken Bao Buns! Die heerlijke zacht gestoomde fluffy broodjes met allerlei lekkers erin. Mij mag je ervoor wakker maken.
Voor degene die niet bekend zijn met een bao bun, ze lijken erg op een bapao broodje alleen dan open met de vulling ertussen. Ze hebben dezelfde luchtigheid als een bapao alleen maak ik ze graag met minder deeg en meer vulling ertussen. Zoals jullie wellicht weten maak ik graag alles zelf dus ook deze bao broodjes. Maar wees gerust je kan ze ook kant en klaar kopen bij menig Aziatische supermarkt. Ik zou het zeker een keer proberen want het is helemaal niet lastig om je eigen bao buns te maken. Je hebt tijd en speciaal bloem nodig om ze zelf te kunnen maken. Ik gebruik qua bloem all plain wheat flour wat je bij elke aziatische supermarkt wel kan krijgen. Je kan ook een goede kwaliteit bloem gebruiken als je deze bloem niet kan krijgen.
De kunst om een luchtige bao bun te krijgen is deze goed te laten rijzen. Daarom is het belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt want de bao’s moeten in fasen rijzen. Ondertussen heb je dan ruim de tijd om de heerlijke sticky hoisin kip te maken.
De combinatie van die typische hoisin smaak met gepekelde groente en verse kruiden in een fluffy broodje is geweldig! Aan de slag maar zou ik zeggen want dit gerecht wil je zeker niet missen.
17 reacties. Reactie plaatsen
Heerlijk! Maar ik heb wel een hoop meel toegevoegd, mijn deeg was te klam. Verder een groot succe!
Hi Emmeline! Probeer anders de volgende keer eerst even de helft van de kokosmelk toe te voegen en als je ziet dat het deeg te droog is beetje voor beetje de rest toevoegen. Je wilt wel een elastisch deeg hebben. Gebruik je die All Purpose flour?
At me a similar situation. I invite to discussion.
Hi Cheniull,
Really nice that you tryed my Bao Buns. Did you use the all purpose flour? I noticed a bit difference in quantity of flour if you use something different. Mabye try the next time to add half of the coconut milk and add it later when you dough is to dry.
Heerlijk ik doe het de pulled chicken in een wraps met gemengde ijsbergsla.
Hi Corry, wat een leuke variatie! Ga ik eens proberen 🙂 Groeten Claire
This sounds great. I’m in Victoria, Canada and used Translate to read your page. Fingers crossed! Gonna try making it this week. 🙂
Klopt 1eetlepel zout wel? Smaak was goed maar ontzettend zout!
Hallo Koen, wat goed dat je het doorgeeft ik ga het gelijk aanpassen moet 1 tl zout zijn. Excuus hoop dat je er alsnog van genoten hebt en nog een keer gaat maken met minder zout dit keer 😉 Groeten Claire
Hi Claire,
Wat een geweldig recept!!
Ga het zeker een keer proberen, maar dan als variant met de pulled chicken van de BBQ. Ik laat je het resultaat weten!!
Een vraag/opmerking : in stap 1 staat aan het eind dat de boa broodjes nog 30 uur moeten rijzen. Ik ga ervan uit dat dit 30 minuten moet zijn toch?
Hi Leo, wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd hoe die versie gaat zijn maar vast erg lekker 🙂 Oeps ja 30 minuten ga het gelijk even aanpassen. Veel kookplezier! Groetjes Claire
Heerlijk recept, ik heb de bao buns gewoon bij de Aziatische supermarkt gekocht. En Elf nog een dipsaus erbij gemaakt.
Hi Desiree,
Fijn dat je ervan genoten hebt! Jaa de bao buns kan je ook prima bij de Aziatische supermarkt kopen 🙂
Supergerecht, bedankt hiervoor! ik ga zeker de rest ook nog bekijken. die pulled chicken is gewoon overheerlijk! flashback naar China.
Graag gedaan! Fijn dat het lekker was 🙂 Mocht je van garnalen houden is deze ook zeker een aanrader: https://myfoody.nl/bao-buns-garnalen/.
Is het mogelijk om de hoisin Pulled chicken een dag van te voren te maken? Ziet er heerlijk uit.
Hi Iris, ja tuurlijk dat kan zeker. Je kan de Pulled Chicken in de koelkast bewaren en dan even opwarmen de volgende dag. Veel plezier met het maken!