De brownie is een van de populairste baksels om te maken. En dat snap ik helemaal want wie lust er nou geen brownie? Je vindt ze in allerlei soorten gemaakt met witte chocolade, pure of melk chocolade. Aangezien ik een fan ben van pure chocolade is deze brownie dan ook gemaakt van minimaal 54% pure chocolade.
Dat de brownie uit Amerika komt is denk ik wel bekend maar waar komt die naam vandaan? De eerste brownie werd in 1893 voor het eerst gereserveerd tijdens een diner. De chef gebruikte melasse (soort stroop) in zijn toetje waardoor zijn dessert er bruin uitzag en zo is de naam brownie ontstaan. Brownies zijn veelzijdig want je kan ze lekker bij de koffie of thee eten maar ook als dessert met een bolletje ijs erbij.
Het recept is erg eenvoudig te maken en je brownie staat binnen 20 minuten al in de oven. Het belangrijkste is dat je de drie onderdelen in delen bij elkaar doet en niet alles in een keer. Deze pure chocolade brownie is gevuld met hazelnoten, mocht je dat nou niet lekker vinden gebruik je pecannoten, walnoten of amandelen. Dat is het fijne van een brownie alles kan!