Risotto wordt ook wel een van de lastigste gerechten genoemd om te maken. Oke het is wel een uitdaging, maar als je mijn recept en tips gewoon volgt kan je een heerlijke risotto maken.
Het is een typisch rijstgerecht uit het noorden van Italië waar de rijst wordt gegaard in een zelfgemaakte bouillon. De truc is om de rijst alle bouillon te laten opnemen zonder dat het papperig wordt. Bij Masterchef Australia heb ik altijd geleerd dat de risotto mag net niet van je mag bord aflopen dan heeft die de juiste dikte.
Oefening baart kunst en zorg dat je goede rijst koopt. Het fijne aan risotto is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten van vis, vlees tot vegetarisch eigenlijk smaakt alles er lekker in als er maar Parmezaanse kaas overheen gaat! Ik maak vaak wat meer risotto en vries een portie in als ik dan iets minder lang te tijd heb maar wel lekker risotto wilt eten haal ik die uit de vriezer. Stiekem vind ik de risotto dan nog lekkerder…
3 reacties. Reactie plaatsen
Lieve Claire,
myfoody.nl is een topper,heel leuk en mooi met zo veel lekkere recepten!!
Ik krijg trek en zin in koken en bakken.
Veel succes en liefs
Hallo Gun-Britt,
Wat leuk om te horen dank je wel voor de lieve woorden! Dat is precies wat ik wil bereiken dat je zin krijgt om te gaan koken. Veel plezier met het uitproberen van de recepten!
Hoi hoi gunbritt, inderdaad precies wat wij lekker vinden ,heerlijk en super gezond!!
Liefs joyce oudshoorn