Pikante pasta bolognese

met chorizo en rundertartaar

2 personen

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Pasta Bolognese is ongetwijfeld de meest favoriete pasta van vele mensen, van mijn wederhelft in ieder geval wel. Hij zou het liefst elke dag pasta bolognese eten.  Mij doe je daarin tegen meer plezier met een pasta frutti di mare.

Bolognese saus ook wel ‘ragù bolognese’ genoemd en is vaak een behoorlijk gevulde saus in tegenstelling tot andere sauzen. De Bolognese saus komt zoals de naam al verklapt natuurlijk uit de stad Bologna in de regio Emilia-Romagna. Deze regio wordt ook wel ‘de buik van Italië’ genoemd en dat is niet voor niks. Wist je dat vele lekkere producten van Italië uit deze regio komt?  Aceto Balsamico, proscuitto, parmezaanse kaas en nog veel meer…

Wat fijn is aan dit recept is, is dat je één basis tomatensaus met chorizo maakt en dan kan je zelf de ingrediënten toevoegen die je wilt. Voor de bolognese gebruik ik rundertartaar in plaats van gehakt wat vaak gebruikt wordt, dit heeft net een iets intensere smaak.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 140 gr spaghetti of zelf gemaakte pasta (zie hier het recept)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 300-350 gr rundertartaar
  • 4 cm chorizo pamplona (AH)
  • 10 champignons
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • parmazaanse kaas (optie)

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

We starten met wat snijwerk, begin met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Snij vervolgens een stuk van ongeveer 4 cm van de chorizo af en snij die in de lengte doormidden. Leg de helften met de platte kant op de snijplank en snij de chorizo in de lengte in 4 plakjes en dan horizontaal in kleine blokjes.

Snij de rundertartaar in kleine blokjes van 1/2 cm. Ontdoe de champignons van eventuele aarde en snij ze door de helft.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de ui en knoflook bij en bak even glazig. Voeg dan de chorizo toe. Doe de tomatenblokjes even in de hakmolen en blits fijn zodat de grove stukken eruit zijn. Als het goed is kleurt de pan nu rood/oranje door de chorizo. Voeg dan de tartaar en de champignons toe en bak deze 5-10 minuten totdat ze gaar zijn. Voeg daarna de tomatenpulp toe en meng goed door elkaar. Kruid de saus met zout, peper, paprikapoeder en de cayennepeper.

Zet een steelpannetje met water op en kook hierin de pasta in 7 minuten al dente. Indien je verse pasta gebruikt kook je die maar 3 minuten.

Zodra de spaghetti afgegoten is voeg je deze toe aan de saus. Pak een tang en roer de spaghetti goed door de saus en zorg dat de stukjes tartaar goed worden verdeeld.

Pak dan twee diepen borden en verdeel de pasta hierover. Garneer met wat verse peterselie, parmazaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu