Carpaccio van courgette

met burratta en geroosterde tomaten

2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Carpaccio! Een van de meest populaire voorgerechten die we maar al te graag eten. Tegenwoordig zie je meer variaties ontstaan op de klassieke carpaccio van biefstuk zoals carpaccio gemaakt van dunne plakken rauwe vis maar ook groente leent zich hier perfect voor.

Afgelopen jaar waren wij op vakantie in Italië in de regio Emilia-Romagna wat ook wel de buik van Italië wordt genoemd en het gastronomisch hart van Italië is. Daar serveerde onze argiturismo bij het ontbijt dunne plakken rauwe courgette met aceto balsamico. Dit gerecht inspireerde mij om een carpaccio van courgette te gaan maken met een heerlijke romige burratta en geroosterde tomaten. Zeg maar het lekkerste van Italie op een bord.

Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en staat snel op tafel alleen moet je de tomaten wel even roosteren in de oven. Het is ook een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als voorgerecht, onderdeel van een antipasti of als bijgerecht. Daarnaast staat het ook nog eens prachtig op tafel en is het echt een lust voor het oog.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 6-8 trostomaatjes
  • 1 burratta
  • 1 tl groene pesto, het recept vind je hier
  • olijfolie
  • zakje gemengde sla
  • verse basilicum
  • aceto balsamico
  • parmezaanse kaas

Verder nog nodig

  • dunschiller of kaasschaaf

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de trostomaten goed en leg ze in een ovenschaal, besprenkel wat olijfolie erover en zet de ovenschaal in de oven. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.

Ondertussen gaan we vast de courgettes in dunne plakken snijden. Was de courgettes goed en maak dan met een kaasschaaf of dunschiller hele dunne plakken over de lengte van de courgette. Als de courgette te breed is voor de kaasschaaf of dunschiller snij je hem in de lengte doormidden. Pak een groot bord, het liefst een pizza bord en leg in een waaier de plakken courgette neer een beetje over elkaar. Besprenkel de courgette carpaccio met aceto balsamico. Leg dan de burratta kaas in het midden van de carpaccio. Verdeel wat gemengde sla en verse basilicum om de burratta kaas heen.

Pak een klein kommetje en doe hier een theelepel groene pesto in met 2 eetlepels olijfolie en meng het goed door elkaar. Verdeel deze pesto olie nu over de carpaccio. Als de tomaatjes klaar zijn halen we deze uit de oven en verdeel je de tomaatjes rondom op de carpaccio. Garneer de carpaccio met flakes parmezaanse kaas, wat olijfolie en zout en peper.

Onwijs lekker als bijgerecht of voorafje!

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu