Courgette spaghetti

met seafood

2 personen

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Spaghetti gemaakt van groente is de laatste tijd erg in trek. En waarom niet? Het is de perfecte manier om minder koolhydraten te eten en meer groente. Courgette spaghetti oftewel ‘courgetti’ zoals het vaak genoemd wordt, past ook perfect in een Paleo levensstijl of als je wat extra kilo’s wil afvallen.

Je kan courgetti al kant en klaar kopen in de supermarkt of als je een spiraalsnijder hebt kan je zelf je eigen courgetti maken. Het is heel makkelijk en ik gebruik het ook om slierten wortel te maken of andere semi harde groente. Courgette heeft vanzichzelf weinig smaak daarom vraagt een pasta gerecht met courgette pasta om een goed gekruid of zelf een beetje spicy saus. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op seafood en die vind je ook weer terug in dit gerecht! Je zou de garnalen en zeevruchten ook kunnen vervangen door een kipfilet of stukjes vlees of zelfs vegetarische gehaktballetjes gebruiken.

Dit gerecht zit bordevol groente d en smaak die al binnen 30-40 minuten op tafel staat perfect na een lange dag werken!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 gr zeevruchtenmix
  • 16 rauwe garnalen
  • 4 cm chorizo pamplona (AH)
  • 8 trostomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse basilicum

Verder nog nodig

  • spiraalsnijder

Bereidingswijze

We starten met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Snij vervolgens een stuk van ongeveer 4 cm van de chorizo af en snij die in de lengte doormidden. Leg de helften met de platte kant op de snijplank en snij de chorizo in de lengte in 4 plakjes en dan horizontaal in kleine blokjes. Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de ui en knoflook bij en bak even glazig. Voeg dan de chorizo toe.

Doe de tomatenblokjes met een flinke hand verse basilicum even in de hakmolen en blits fijn zodat de grove stukken eruit zijn. Als het goed is kleur de pan nu rood/oranje door de chorizo, voeg de tomatenpulp erbij en meng goed door elkaar. Kruid de saus met zout, peper en wat cayennepeper voor een extra bite. Was de trostomaatjes, halveer ze en leg ze in de saus.

Nu de saus staat de pruttelen kunnen we courgette spaghetti gaan maken. Was hiervoor de courgettes goed en snij de kontjes eraf. Pak dan de spiraalsnijder en haal de courgettes erdoorheen voor mooie lange slierten. Leg de slierten even apart op een bord.

Ontdoe alle garnalen van eventuele schillen en staarten. Voeg als eerste de garnalen toe aan de saus en kruid deze met zout, peper, paprikapoeder en 1 tl cayennepeper. Keer ze na een paar minuten om en zodra ze mooi roze zijn voeg je de rest van de zeevruchtenmix toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg als laatste de courgette spaghetti toe. Pak een tang en roer de courgette goed door de saus en zorg dat de schaal- en schelpdieren goed worden verdeeld.

Pak dan twee diepen borden en verdeel de courgette pasta hierover. Garneer ruim met verse basilicum en eventueel wat olijfolie.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu