Gezonde dadel chocolade snacks

met kokos

12 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten opstijven

Zoetigheid is iets waar we allemaal erg gek op zijn en logisch want het is ook erg lekker, Zelf hou ik erg van zoete dingen zoals taart en koekjes. Maar dat probeer ik erg te beperken vanwege de hoeveelheid suiker en boter die er vaak in grote getale ingaan. Om toch af en toe een gezonde zoete snack te eten kwam ik op deze heerlijke dadels, kokos, chocolade balletjes.

Wist je dat er wel meer dan 400 soorten dadels bestaan? De medjool dadel, die ik ook in dit recept gebruik, is veruit de populairste dadel en wordt ook wel gezien als de koning onder de dadels. Het is een relatief grote zachte dadel die erg zoet van smaak is en die zich perfect leent om te verwerken in zoete recepten. Dadels bevatten van nature wel veel natuurlijke suikers dus eet ze met mate 3 dadels staat al gelijk que hoeveelheid fructose aan 1 stuk fruit. Daarentegen bevatten ze ook veel goede voedingsstoffen zoals vitamine B6, magnesium, kalium en bevatten ze veel vezels.

Deze dadel snacks zijn heel eenvoudig om te maken, geen moeilijke technieken gewoon balletjes rollen en  dippen in de chocolade. Met maar vier ingrediënten ben je zo klaar. Je kan ze zeker een week in de koelkast bewaren dan hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten. Veel plezier met maken. !

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 8 medjool dadels
  • 1 el kokosolie
  • 2 el kokosrasp
  • 75 gr pure chocolade (72%)

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

Deze gezonde snacks zijn zeer eenvoudig om te maken. Snij de medjool dadels open en verwijder de pit en het kruintje bovenop. Doe ze dan in de hakmolen samen met de kokosolie en kokosrasp. Mix dit tot een gladde massa. Rol er dan met je handen kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg ze op een schaaltje en laat ze even koud worden in de koelkast, ongeveer 30 minuten.

Na 30 minuten ga je vast de 75 gram pure chocolade smelten, dit kan je au-bain marie doen of in de magnetron. Laat je chocolade een beetje afkoelen totdat het iets warmer is dan lichaamstemperatuur. Haal de dadel balletjes dan uit de koelkast en pak nog een schaaltje en leg daarop een stukje bakpapier. Pak een borrelprikker en prik die in een dadel balletje en haal deze nu door de chocolade heen zodat die rondom helemaal bedekt is. Laat de overtollige chocolade er een beetje afdruipen door zachtjes op de prikker te tikken. Leg het balletje dan op het stukje bakpapier en ga door met de rest. Als je klaar bent zet je de balletjes in de koelkast om de chocolade te laten stollen.

Je kan de balletjes wel een week bewaren in de koelkast dus je hoeft ze niet allemaal tegelijk op te eten!

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu