De beste chocolade brownies

met hazelnoten

15 personen

Bereidingstijd: 1 uur

De brownie is een van de populairste baksels om te maken. En dat snap ik helemaal want wie lust er nou geen brownie? Je vindt ze in allerlei soorten gemaakt met witte chocolade, pure of melk chocolade. Aangezien ik een fan ben van pure chocolade is deze brownie dan ook gemaakt van minimaal 54% pure chocolade.

Dat de brownie uit Amerika komt is denk ik wel bekend maar waar komt die naam vandaan? De eerste brownie werd in 1893 voor het eerst gereserveerd tijdens een diner. De chef gebruikte melasse (soort stroop) in zijn toetje waardoor zijn dessert er bruin uitzag en zo is de naam brownie ontstaan. Brownies zijn veelzijdig want je kan ze lekker bij de koffie of thee eten maar ook als dessert met een bolletje ijs erbij.

Het recept is erg eenvoudig te maken en je brownie staat binnen 20 minuten al in de oven. Het belangrijkste is dat je de drie onderdelen in delen bij elkaar doet en niet alles in een keer. Deze pure chocolade brownie is gevuld met hazelnoten, mocht je dat nou niet lekker vinden gebruik je pecannoten, walnoten of amandelen. Dat is het fijne van een brownie alles kan!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade (minimaal 54%)
  • 200 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 30 gr bloem (glutenvrij)
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 70 gr hazelnoten
  • snuf zout

Verder nog nodig

  • brownie bakvorm
  • inzetstuk au-bain-marie

Bereidingswijze

We starten met het voorverwarmen van de oven op 170 graden. Pak een steelpan en vul deze voor de helft met heet water en zet op middelhoog vuur. Plaats nu een kom of inzetstuk op de pan. Snij de boter in vierkantjes en doe deze in de kom. Breek vervolgens de chocolade in stukjes en doe die bij de boter. Laat het mengsel nu smelten, roer af en toe met een spatel even door.

Ondertussen gaan we de suiker met de eieren mengen met de mixer totdat het mengsel licht en romig van substantie wordt. Weeg in een andere kom de bloem, het zout en het bakpoeder af.

Bekleed de brownievorm met een stuk bakpapier zorg dat alle randen bedekt zijn. Zodra het chocolade mengsel is gesmolten ga je dit in delen toevoegen aan je eiermengsel. Dit geldt ook voor het bloemmengsel. Voeg dus ¼ van het chocolademengsel en ¼ van het bloemmengsel bij je eiermengsel. Mix goed door elkaar en herhaal dit dan totdat alles samengevoegd is tot een egale massa.

Hak de hazelnoten grof en meng deze door het browniebeslag. Giet het mengsel in de bakvorm en zet het in het midden van de oven. Bak de brownie 45 minuten op 170 graden. Laat afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Enjoy! ♡

Je kan de brownie ook heel goed invriezen in vershoudfolie dan kan je er later nog een keer van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu