Gambas pil pil

garnalen in pittige knoflookolie

2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Als ik aan tapas denk, denk ik aan gambas pil pil! Pittige olie met veel knoflook en rode pepertjes en natuurlijk garnalen. Deze tapa vind zijn oorsprong in het zuiden van Spanje in de regio van Malaga.

Wist je dat tapa eigenlijk afdekken betekend? Wij denken vaak dat het Spaans hapje betekend wat het eigenlijk ook is. Tapas worden vaak bij een aperitief gegeten. Het zijn kleine gerechtjes die je kan combineren en delen een soort shared dining idee. Tegenwoordig wordt het als lunch of diner ook gegeten en weten de tapas in Nederland ook al aardig hun weg te vinden.

Deze tapa gambas pil pil moet je dus zien als een klein gerechtje die je combineert met andere tapas zoals albondigas, patatas bravas, tortilla of pollo al ajillo.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 12 rauwe garnalen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • ciabatta (afbak)
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper
  • peterselie

Verder nog nodig

  • 2 mini paella pan of aardewerk tapas schaaltje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de ciabatta in 8 minuten af in de oven. Giet in het paella pannetjes of het tapas schaaltjes een laag olijfolie.

Snij de knoflook tenen in dunne plakjes en verdeel die over de schaaltjes. Snij het pepertje in hele dunne ringetjes en verdeel deze er ook overheen. Kruid de olie met paprikapoeder, zout en peper. Zet de schaaltjes in de oven totdat de olie een beetje begint te borrelen.

Ontdoe de garnalen van de schillen en verdeel ze over de schaaltjes en zet voor 5 minuten even terug in de oven. Snij de ciabatta in dunne plakjes en besprenkel met wat olijfolie. Leg ze dan nog enkele minuten in de oven naast de garnalen.

Als de garnalen mooi roze zijn geworden haal je de bakjes uit de oven en bestrooi je royaal met peterselie. Helpt goed tegen de hoeveelheid knoflook! De ciabatta kan je gebruiken om in de kruidige olie te dippen. Combineer dit gerecht met een van mijn andere tapas.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu