Goi Gà

Vietnamese kip en kool salade

2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Goi Gà (spreek je uit als gkoi gkaa) is de bekendste salade van Vietnam. Het perfecte gerecht voor een warme dag! Deze Vietnamese salade (Goi) komt uit het zuiden van Vietnam en bestaat uit een aantal fijn gesneden verse groente, kruiden en proteïne.

Mijn Goi Gà, Vietnamese kipsalade met kool, is een heerlijke frisse salade van kool, wortel, komkommer, kip met een frisse dressing van limoen en vissaus. Ik ben verliefd op deze salade geworden toen ik deze voor het eerst at in een Vietnamees restaurant.

Voor mij is dit het perfecte gerecht voor een zomerse dag! Je kan de salade ook heerlijk als lunch eten. Het is enorm eenvoudig om te maken en is gluten- en lactosevrij. En het past ook nog eens in een Paleo dieet.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 kleine winterpeen
  • 1/2 witte kool
  • 1 grote kipfilet
  • 2 mini komkommers
  • 50 gr gezouten cashewnoten
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 el honing
  • 1 tl mangoazijn of appelazijn
  • 1 el hoisin saus
  • koriander
  • munt

Verder nog nodig

  • spiraalsnijder

Bereidingswijze

We beginnen eerst met het fijnsnijden van de kool. Snij de kool doormidden en leg de andere helft weer in de koelkast. Pel de bladeren ervan af en snij hele dunne reepjes van de kool van 2-3 mm dik.

Pak een grote kom waarin je de kool doet. Vul de kom met water en 2 el zout. Laat de kool nu ongeveer 20-30 minuten weken.

Ondertussen gaan we verder met de rest van de salade. Zet een steelpannetje met water op hoog vuur, zodra het water kookt verlaag je het vuur tot middelhoog en doe je de kipfilet erin. We gaan nu de kipfilet koken zodat we die later kunnen pluizen voor de salade. Afhankelijk van de dikte van de kipfilet is de kooktijd. Haal na 10 minuten de kipfilet er even uit en snij die doormidden. Indien de kipfilet nog rauw van binnen is doe je deze weer terug in de pan voor 5 minuten en dan kijk je opnieuw.

Je wilt ook geen droge kipfilet door hem te lang te koken. Als de kipfilet niet meer rauw is giet je het hete water af en vul je de pan met koud water zodat de kipfilet kan afkoelen.

Was de winterpeen en de komkommer goed. Mocht je een spiraalsnijder hebben dan doe je de wortel daardoorheen voor mooie dunne slierten. Heb je die niet dan snij je de wortel en de komkommer ‘julienne’. Dat betekent lucifer dunne reepjes van 3 cm lang. Snij de wortel en de komkommer doormidden en dan leg je de gesneden kanten naar beneden. Snij in de lengte dunne reepjes en die reepjes snij je ook weer in de lengte tot lucifer achtige reepjes. Leg de gesneden wortel en komkommer even apart.

Dan gaan we de dressing maken, meng hiervoor de limoensap, vissaus, azijn, honing en hoisin saus in een maatbeker door elkaar.

Ondertussen is de kipfilet wel afgekoeld en kunnen we die gaan pluizen door er dunne reepjes af te halen zodat je een beetje pulled chicken krijgt.

Salade maken

Giet het water bij de kool af en doe de kool in een vergiet. Spoel goed af met koud water. Pak nu een grote saladeschaal en doe de kool, komkommer, wortel, de gepluisde kip erin en hussel goed door elkaar dat het goed verdeeld is. Pak een handje muntblaadjes en een handje korianderblaadjes en verdeel deze over de salade. Snij de cashewnoten in grove stukken en doe die er ook bij.

Als laatste voeg je de dressing toe en hussel je alles goed door elkaar met 2 grote lepels zodat de dressing mooi verdeeld is. Garneer eventueel nog met wat extra munt- en koriander blaadjes naar smaak. Hou je van pittig snij dan een rood pepertje fijn en verdeel deze over je salade.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu