Ontbijt krans

met geitenkaas roerei

6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd

Deze ontbijtkrans is een leuke variatie voor een feestelijk ontbijt en leuk om samen met de kinderen te maken. Het verse croissant deeg van Danerolles is hier perfect voor en scheelt je een hoop tijd. Om een mooie krans te maken zorg dat je je croissant deeg punten mooi in een ster op de bakplaat legt. Benieuwd hoe je deze maakt kijk dan eens op mijn instagram pagina voor de video.

Roerei met geitenkaas die combinatie is zo lekker. Bij een lunchtentje in Mexico leerde ik deze combinatie kennen en sindsdien maak ik het regelmatig.  Mocht je niet zo van geitenkaas houden dan kan je dit uiteraard vervangen door wat extra geraspte kaas.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 danerolles croissants classic
  • 6 plakjes parmaham
  • 6 eieren
  • ¼ rol geitenkaas
  • zout en peper
  • 50 gr geraspte kaas
  • sesamzaadjes

Verder nog nodig

  • kwastje

Bereidingswijze

Pak een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Leg de bakplaat nu op de aanrecht en verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak het blikje croissant deeg open en snij de 6 plakjes nu los van elkaar. Leg een plakje op de bakplaat met het rechte stuk in het midden en de punt naar buiten. Leg nu het volgende plakje ernaast en leg 1 cm over het eerste plakje deeg heen. Herhaal dit tot je alle plakjes op hebt gemaakt en je er een krans van hebt gemaakt.

Leg dan op elk plakje croissant deeg en plakje parmaham. Kluts nu de eieren met wat zout en peper. Pak een klein bakje en doe daar 1 eetlepel geklutst ei in, dat gebruiken we later voor het bestrijken van je krans.  Verhit een koekenpan met wat olie op hoog vuur en zodra de pan heet is doe je je geklutste eieren erin. Pak een spatel en roer regelmatig in de pan.

Snij ondertussen een kwart van een rol geitenkaas af en snij in kleine stukjes. Als je eieren roerei zijn geworden voeg je de geitenkaas toe en roer je nog een paar keer door.

Verdeel nu je roerei over het dikste gedeelte van je krans want de punten vouw je er straks overheen. Als je al je roerei netjes hebt verdeeld dan strooi je wat geraspte kaas over je roerei heen. Pak vervolgens een punt en vouw die over je roerei heen en duw je die onder het rechte stuk van je croissantdeeg. Dit herhaal je voor alle punten. Pak dan je kleine kom met wat geklutst ei en bestrijk met een kwastje de bovenkant van de krans. Als laatste strooi je er wat sesamzaadjes over heen.

Schuif de bakplaat met je krans nu in de oven en bak deze in 15 minuten goudbruin.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu