Rabarber pastry

met frangipane crème

4 stuks

Bereidingstijd: 45 minuten

Van eind maart tot eind juni is het rabarber seizoen in Nederland. En dan mogen deze heerlijke rabarber gebakjes natuurlijk niet ontbreken!

Rabarber hoort in tegenstelling tot wat mensen vaak denken tot de groente familie. Door de mooie roze stengels denken we vaak dat het een fruit soort is. De Chinese wetenschap beweert dat rabarber een geneeskrachtige werking heeft doordat er een ontstekingsremmende stof in zit. Hoeveel rabarber je er voor moet eten is niet bekend maar gelukkig bevat deze groente weinig calorieën.

In dit recept combineren we de friszure rabarber met een zoete frangipane crème, een heerlijke combinatie! Frangipane crème is een crème gemaakt van amandelspijs, boter en ei die vervolgens meegebakken wordt. De naam frangipane zou afkomstig zijn van de familie Frangipane die parfum maakte.

Dit gerecht is

Ingrediënten

Rabarber gebak

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4 stelen rabarber
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el kristalsuiker

Frangipane crème

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • rasp van ¼ sinaasappel
  • 2 takjes verse tijm

Verder nog nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal deze ontdooien.

Was de rabarber stengels goed en snij een stuk van beide uiteinde af. Snij de rest van de rabarber stengel in stukken van ongeveer 10 cm lang. Leg ze in een vierkante bakvorm en voeg de rasp en sap van de sinaasappel toe, 2 el kristalsuiker en 2 takjes verse tijm. Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Prik na 20 minuten even met een mesje in de rabarber als die zacht is haal je de schaal eruit anders laat je ze nog even 5 minuten staan en dan opnieuw even prikken.

Laat de rabarber volledig afkoelen buiten de oven.

Frangipane crème
Ondertussen gaan we de frangipane crème maken. Doe het amandelmeel met de suiker in een foodprocessor of een kom. Mix goed door elkaar en voeg dan het ei toe. Laat het ei helemaal opgenomen worden in de massa door goed te mixen. Snij de boter in kleine stukjes en voeg die toe met de sinaasappel rasp en blaadjes van de tijm. Zet de crème even apart in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de 4 plakken bladerdeeg. Verdeel de frangipane crème over het midden van de bladerdeeg plakjes. Leg dan ongeveer 4 stukken rabarber erop. Vouw de zijkanten van de bladerdeeg om zodat je een soort pakketjes maakt.

Zet de bakplaat in de oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu