Romige avocado courgetti

met heilbot

2 personen

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Pasta is het ultieme comfort food wat mij betreft! Het is helaas wel een grote calorieënbom en daardoor past een heerlijk bord pasta niet altijd in mijn eetpatroon. Gelukkig kan je pasta heel makkelijk vervangen door courgetti. Dat is spaghetti gemaakt van courgette. Als je een spiraalsnijder hebt (wat echt een goede aanschaf is!) dan kan je zelf je eigen courgetti maken. Anders kan je courgetti ook in de supermarkt vinden.

Toch gek op pasta? Dan kan je de 2 courgettes in dit recept gewoon vervangen door 140 gr (ongekookte) spaghetti! Dat is het fijne van dit recept je kan varieeren met wat jij het lekkerst vind of dat nu gewone spaghetti is, volkoren of courgetti!

Het maken van je eigen pastasaus vind ik echt heel fijn. Vaak kopen we een pot of een zak terwijl het maken van je eigen saus onwijs makkelijk is. En het is beter voor je, want in kant en klare sauzen zit vaak veel zout. De klassieke tomatensaus is natuurlijk altijd lekker maar als je van wat meer romig houdt probeer dan eens deze saus gemaakt van avocado. In avocado zitten veel gezonde vetten en ze bevatten veel eiwitten. De perfecte saus voor in een koolhydraatarm dieet of paleo levensstijl.

Bij deze pasta vind ik het heerlijk om een gebakken heilbot te serveren. Heilbot is verkrijgbaar bij de betere vishandel of sligro en lijkt een beetje op kabeljauw maar is veel zachter qua textuur. Mocht je geen heilbot kunnen vinden kan je altijd kabeljauw haasjes gebruiken of een andere zachte witvis.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 el groene pesto, het recept vind je hier
  • 20 gr pecorino + extra voor garnering
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml alpro cuisine
  • 100 ml water
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • 10 trostomaten
  • 2 el kappertjes
  • 10 zwarte olijven (in plakjes)
  • 2 courgettes
  • 30 gr pijnboompitten
  • 400 gr heilbot filet of kabeljauw haasjes
  • verse oregano, basilicum en tijm
  • parmezaanse kaas

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer
  • spiraalsnijder

Bereidingswijze

We starten eerst met het maken van de avocadosaus voor de pasta. Snij de avocado open en verwijder de pit, schep het vruchtvlees in een hakmolen. Doe hier de pesto, tenen knoflook, pecorino, alpro cuisine, water en olijfolie bij. Mix het goed door elkaar en kruid met zout en peper. Laat de saus even apart staan.

Zet dan een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de pijnboompitten in totdat ze goud bruin zijn. Als de pijnboompitten goudbruin zijn leg je ze even apart in een bakje.

Verhit nu wat olie in de koekenpan en schenk hier nu de avocado saus in, voeg daar de plakjes olijf aan toe. Was de trostomaten en halveer ze en voeg ze toe aan de saus. Snij 2 el kappertjes grof en voeg deze ook toe. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Je wilt dat de saus de dikte van yoghurt heeft mocht de saus teveel zijn ingekookt schenk er dan een beetje heet water bij.

Was je courgettes nu goed en snij de uiteindes eraf. Maak met de spiraalsnijder courgette pasta slierten en leg deze even apart in een schaaltje. Gebruik je gewone pasta kook deze dan volgens de verpakking en spoel na met koud water anders blijven de sliertjes aan elkaar plakken.

Pak dan een grote koekenpan, verhit er wat olijfolie in en zet deze op hoog vuur. Kruid de heilbot met zout en peper en bak deze om en om in 5-7 minuten gaar. Heilbot is wat sneller gaar dan kabeljauw die zal nog een paar minuten langer moeten bakken. De beste manier is om te zien of heilbot gaar is, is als je ziet dat de vis wat uit elkaar begint te vallen als je deze schud in de pan.

Als laatste roer je de courgetti of spaghetti door de avocadosaus heen. Verdeel de pasta en de saus dan over de 2 borden. Leg daarop een mooi stukje heilbot filet. Garneer met de pijnboompitten, verse italiaanse kruiden en wat geraspte pecorino.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu