Speculaas bananenbrood

10-12 plakken

Bereidingstijd: 60 minuten

Bananenbrood is voor mij het ultieme tussendoortje waar ik zorgeloos van kan genieten. Vaak neem ik een plak bananenbrood voor een work-out die je voorziet van de nodige energie. Bananen zijn van nature rijk aan Kalium en Magnesium. Kalium is een belangrijke voedingsstof die ondersteuning bied aan je hart.

Magnesium zorgt voor herstel van je spieren wat natuurlijk ideaal is voor of na het sporten. Maar bananen bevatten ook veel vezels die weer helpen om je bloedsuikerspiegel te stabliseren.

Maar al met al is bananenbrood gewoon ook heel erg lekker. Ik heb dit recept een twist gegeven door er speculaaskruiden aan toe te voegen en wat schuddebuikjes voor een extra crunch. Wil je langer van je bananenbrood genieten? Snij er dan plakken van en wikkel elke plak in vershoudfolie en vries ze in. Zo kan je nog weken van je bananenbrood genieten.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren (L)
  • 100 gr (glutenvrije) bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 el speculaaspoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 medjoul dadels (zonder pit)
  • 50 gr ongezouten noten
  • 30 gr schuddebuikjes of kruidnoten

Verder nog nodig

  • hakmolen en staafmixer
  • kleine cakevorm van 18-20 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de cakevorm met een stuk bakpapier.

Ontdoe 3 bananen van hun schil, breek ze in stukken en doe ze in de hakmolen. Breek de eieren boven de hakmolen en mix het geheel dan tot een gladde massa.

Giet dan de helft van het banaan/ei mengel in een kom. Doe bij de andere helft in de hakmolen de bloem, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden, kaneel en honing. Ontdoe de medjoul dadels van de pit en snij deze in 4’en. Voeg ze toe aan de hakmolen en mix alles nu tot een gladde massa.

Voeg de massa uit de hakmolen dan toe aan de kom waar de andere helft van het banaan/ei mengsel in zit. Roer het goed door elkaar en voeg dan de gemengde noten en schuddebuikjes toe.

Verdeel het mengsel over de cakevorm. Verwijder dan de schil van de overgebleven banaan en snij deze in de lengte doormidden. Leeg de banaan helften met de opengesneden kant naar boven in het cakemengsel.

Zet de cake nu 25-30 minuten in de oven. Check na 25 minuten even met een satéprikker of de cake goed is. Komt de satéprikker er droog uit dan is de cake klaar en kan je deze laten afkoelen in de oven. Is de satéprikker nog nat dan zet je de cake nog even 5 minuten in de oven en check je het daarna weer.

Laat de cake afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Enjoy! ♡

Wikkel de plakken bananenbrood in vershoudfolie en vries ze in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu