Salade met eend en framboos

met een frambozen vinaigrette

4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Een klassieke combinatie van eend met frambozen! Een perfect smakelijk, makkelijk voorgerecht waar je gasten enorm van zullen smullen. Het fijne aan dit gerecht vind ik dat je de onderdelen van te voren al kan voorbereiden en dat je dit voorgerecht snel op tafel kan zetten.

Voor deze salade gebruik ik gerookte eendenborst plakjes die je kan kopen bij de slager maar je kan natuurlijk ook een eendenborst garen en dan in dunne plakjes snijden. We maken als dressing een snelle frambozen vinaigrette die er perfect bij past. Heb je teveel vinaigrette bewaar dit dan in een glazen potje of flesje in de koelkast.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 100 gr baby spinazie of krulsla
  • 200 gr plakjes gerookte eendenborst
  • 150 gr verse frambozen
  • 12 paddestoelen (bijvoorbeeld cantharel, shiitake, beukenzwam of oesterzwam)
  • parmazaanse kaas
  • 25 gr geschaafde amandelen

Frambozen vinaigrette

  • 60 ml olijfolie
  • 30 ml appelazijn
  • 5 verse frambozen
  • zout en peper

Verder nog nodig

  • staafmixer
  • 4 uitsteek ringen 8-10 cm

Bereidingswijze

We starten eerst met het maken van de frambozen vinaigrette. Doe de olijfolie, appelazijn en de frambozen in een kom en mix dit met de staafmixer tot een egale gladde massa. Kruid dan met zout en peper. Zet de vinaigrette even apart in de koelkast tot serveren.

Nu gaan we de geschaafde amandelen even licht roosten. Zet een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie. Doe hierin de geschaafde amandelen en schud deze regelmatig even om tot mooi goudbruin. Doe de amandelen in een bakje en zet apart.

Verhit dan wat olie in de koeken en snij de paddestoelen door midden en bak deze enkele minuten met wat zout en peper. Je wilt dat de champignons nog wel vorm hebben maar zachter zijn geworden. Zet het vuur uit als ze klaar zijn.

Was de baby spinazie of andere slasoort die je gebruikt. Pak nu de borden (het liefst ronde borden) waarop je dit gerecht gaat serveren. Leg de uitsteek ringen in het midden van alle borden en verdeel dan wat sla aan de buitenrand van de uitsteek ring. Pak nu de plakjes gerookte eendenborst en verdeel deze een beetje gebogen over de salade heen, helemaal rondom. Decoreer tussen de plakjes eendenborst dan de gebakken paddenstoelen en de verse frambozen.

Als laatste gaan we de salade nu decoreren met de geroosterde amandelen, verdeel deze over de salade heen. Pak dan de vinaigrette uit de koelkast en pak een kleine lepel en druip wat van de vinaigrette over de salade. Tot slot wat stukjes geschaafde parmezaanse kaas eroverheen. Serveer de frambozen vinaigrette ernaast.

Enjoy! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu