Zoete aardappel gnocchi

2 personen

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd

Heerlijke zachte kussentjes gemaakt van zoete aardappel oftewel Gnocchi! Hoe spreek je dat nou uit, dat blijft lastig. De Italianen spreken het uit als njokkie.
Gnocchi wordt vaak gemaakt van gewone aardappel maar deze zoete aardappel variant is zeker de moeite waard! Wist je dat zoete aardappel bomvol vitamine C zit? Vitamine C draagt bij aan onze weerstand en in deze tijden kunnen we dat goed gebruiken.

Zoete aardappels bevatten iets minder koolhydraten dan gewone aardappels maar het verschil zit hem in de verwerking in je lichaam. Zoete aardappels bestaan voor meer dan de helft uit complexe koolhydraten die langzamer opgenomen worden door je lichaam.

Nou koken maar met deze oranje beauty’s!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 250 gr zoete aardappels (zonder schil)
  • 150 gr bloem
  • 1 tl olijfolie
  • zout en peper

Verder nog nodig

  • stamper

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes of schijfjes. Kook ze totdat je er met een mesje makkelijk doorheen kan prikken. De kooktijd is even afhankelijk van de dikte, laat de zoete aardappel ongeveer 15-20 minuten koken.

Nadat de zoete aardappel gekookt zijn giet je ze af en laat je ze afkoelen op een bord. Als ze afgekoeld zijn prak je ze fijn en doe je ze in een kom. Zet even de staafmixer erop voor een gladde massa en voeg dan de olijfolie, zout, peper en bloem toe. Kneed alles goed door elkaar en maak er een mooie deegbal van. Blijft je deeg wat nat dan voeg je wat extra bloem toe.

Nu gaan we de gnocchi maken, verdeel het deeg in 4 bollen. Rol 1 bol uit tot een lange worst van 1 cm dik en snij met een mesje de rol in stukjes van 1 cm dik. Rol de gnocchi kussentjes vervolgens over de tanden van de vork voor een mooie patroontje. Dit zorgt ook dat de saus beter aan de gnocchi hecht.

Zet een pan ruim kokend water op strooi hier wat zout in en kook de gnocchi een paar minuten totdat ze boven in de pan drijven dan zijn ze klaar.

Probeer eens mijn heerlijke vegetarische gnocchi ovenschotel, het recept vind je hier.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu