Wrap it up! Dat vind ik zo heerlijk aan wraps dat je deze eigenlijk met alles kan vullen. Wraps kunnen eigenlijk altijd als lunch, avondeten, high tea of met een picknick. Als avondeten wil je natuurlijk wel een goed gevulde variant zoals deze Aziatische wraps gevuld met kippendijen en nog veel meer lekkers.
Waarom noemen we het eigenlijk een wrap? Want wraps zijn eigenlijk gewoon tortilla’s zoals we dat kennen uit de Mexicaanse keuken alleen dan groter dan een originele tortilla. Tortilla’s of wraps worden vaak gemaakt van (volkoren)bloem of mais. De naam wrap is waarschijnlijk ontstaan vanuit het Engelse wrap it. We rollen ze immers ook op..
Voor deze wraps heb ik er een Aziatische twist aan gegeven door paksoi te gebruiken in plaats van sla en ze lekker te vullen met taugé, cashewnoten en reepjes omelet. Dit is een heerlijk gerecht die je snel op tafel kan zetten en ook nog eens gezond is. Het meeste werk zit hem in de voorbereiding en de marinade van de kip, daarna is het een kwestie van vullen en oprollen! Je zou de kip zelfs al de avond van te voren kunnen marineren en in de koelkast laten staan. Dit recept is voor twee wraps per persoon.