Dit gerecht is een van mijn favoriete gerechten tijdens de feestdagen en brengt mij helemaal in de kerst stemming. Een heerlijke zachte romige pastinaak puree met een mooi stuk vlees en een overheerlijke saus. Een goede saus bij vlees is zo belangrijk en kan je gerecht echt naar een hoger niveau tillen. Deze port/tijm saus met een vleugje honing is niet lastig om zelf te maken.
Voor dit gerecht heb ik een heerlijke pastinaak puree gemaakt. Ik vind de smaak goed passen bij stoofperen en de biefstuk. Geen fan van pastinaak? Dan kan je ook knolselderij, pompoen of aardappelpuree maken variatie genoeg! Dat is het heerlijke aan dit gerecht je kan variëren met de puree en het vlees net wat jij lekker vindt. Het fijne is dat het gerecht lactose/melkvrij is.
Laat je niet afschrikken door de vele onderdelen van dit gerecht. De puree en stoofperen kan je ook al vooraf maken en opwarmen als je het vlees gaat bereiden zo heb je geen stress met de voorbereidingen van je kerstdiner.