Drunken noodles dat klinkt als een feestje op een bord! Dit gerecht komt uit de Thaise keuken en wordt ook wel Pad Kee Mao genoemd. Dat letterlijk gebakken dronken noodles betekend. Het is een smaakvol wok gerecht gemaakt van platte brede rijst noodles, die we kennen van de Pad Thai, met diverse groente en vlees, garnalen of kip. Voor dit recept gebruik ik lende biefstuk ook wel entrecote genoemd. Dit mooie stuk vlees komt van de dunne lende wat langs de rug loopt en is wat mij betreft veel zachter en malser dan gewone kogel biefstuk. Maar je kan natuurlijk altijd kogel biefstuk gebruiken.
Maar hoe komt dit gerecht aan zijn naam? Er gaan geruchten dat een dronken chef diverse ingrediënten met teveel chilipeper in de wok gooide en hier een gerecht van maakte. Omdat het gerecht zo pittig was moest er veel bij bier bij gedronken worden en werden ze dus letterlijk dronken van de noodles. En zo is de naam drunken noodles ontstaan.
Dit gerecht is een van mijn favoriete wok gerechten geworden omdat het smaakvol en simpel te maken is. Het staat binnen 40 minuten al op tafel. Je kan het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Ik heb voor een milde versie gekozen. Hou je van pittig? Verwijder dan niet de zaadjes uit de rawit, je bent gewaarschuwd!