We kennen allemaal wel de klassieke gepofte aardappel uit de oven of van de barbecue met een wat roomboter erop. Zelf ben ik niet zo’n fan van een gewone aardappel, behalve frietjes natuurlijk! Ik vervang de gewone aardappel vaak door de oranje variant, de zoete aardappel. Deze gepofte zoete aardappel is zo onwijs lekker en een fijne afwisseling voor zoete aardappel frietjes.
Wist je dat de vezels in zoete aardappels een belangrijke rol spelen in de regulering van onze bloedsuikerspiegel? Ja zoete aardappels bevatten veel koolhydraten maar ze bevatten meer voedingsvezels. En juist die voedingsvezels zijn voornamelijk onoplosbare, die zorgen dat de koolhydraten vertraagd worden opgenomen en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Naast deze werking bevatten ze ook veel vitamine C en zijn ze goed voor onze huid. Deze gepofte zoete aardappel is gewoon ook erg lekker en met een kleine Mexicaanse twist is het net wat anders dan met een klodder roomboter erop!