Mini pavlova’s met lemon curd

en witte chocolade ganache

pavlova dessert met lemon curd en witte chocolade ganache

6

Voorbereiding: 0,5-1 uur

Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit vind ik altijd zo’n feestelijk dessert waar je oneindig mee kan varieren. Mini pavlova’s! Eenvoudig te maken en hier scoor je altijd punten mee als je dit op tafel zit.

Deze versie is een zomerse variant met een romige witte chocolade ganache, frisse lemon curd en dan de zoetige passievrucht erover. Je kan dit dessert makkelijk eerder voorbereiden. Bewaar de lemon curd & ganache in de koelkast totdat je gaat serveren. Geen fan van lemon curd of witte chocolade dan kan je het ook eenvoudig vervangen door bijvoorbeeld chocolade mousse.

Het gerecht is voor 6 personen maar ik zou er een paar extra maken voor als er wellicht 1 breekt. Hoewel het is niet erg als een pavlova breekt dat hoort er een beetje bij 🙂

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 130 gr Eiwit
  • 160 gr Kristalsuiker
  • 1 tl Maizena
  • snuf zout
  • 6 el lemon curd, zie recept hier
  • 75 ml slagroom
  • 75 gr witte chocolade
  • 4 passievrucht
  • Optioneel: frambozen, blauwe bessen, aardbeien ter decoratie + stukje munt

Verder nog nodig

  • Bakpapier
  • Mixer
  • Optioneel: spuitzak

Bereidingswijze

Verwarm de hetelucht oven op 100 graden. Als eerste starten we met het maken van de de pavlova’s. Hiervoor doe je het eiwit in een schone kom en klop je deze met de mixer of keukenmachine tot een stevig schuim. Tip: Test of je schuim stevig genoeg is door de kom onderste boven te houden, valt er niets uit dan is die goed.

Zet de mixer op een lage stand en voeg lepel voor lepel de suiker toe en mix daarna op hoge snelheid tot mooie glanzende pieken. Zeef daarna de maizena boven het eitwit en voeg de snuf zout toe. Mix heel voorzichtig door elkaar.

Schep nu het eiwit in een spuitzak, knip een punt af aan de onderkant dat je een gat van ongeveer 1 cm diameter hebt. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit 6 mini pavlova’s. Tip: maak er 1 of 2 extra mocht er 1’tje breken. Laat ongeveer 3 cm ruimte tussen de mini pavlova’s over. Bak de pavlova’s 1 uur in het midden van de oven.

Zorg dat je ondertussen ook de lemon curd bereid, zie het recept hiervoor hier.

Ondertussen gaan we de witte chocolade ganache maken. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Klop 50 ml slagroom in een kom stijf met de mixer. Zodra de chocolade gesmolten is doe je de resterende 25 ml slagroom erbij en roer je het goed door. Laat dit mengsel een beetje afkoelen.

Zodra de ganache is afgekoeld gaan we dit toevoegen aan de opgeklopte slagroom en meng je dit heel voorzichtig door elkaar met een spatel.

Controleer na 1 uur of de pavlova’s zijn opgedroogd door heel voorzichtig te kijken of je er 1 los kan maken van het bakpapier. Plakken ze nog laat ze dan nog 15 min in de oven staan en controleer opnieuw. Komen ze makkelijk los zet de oven dan uit met de deur op een kier en laat ze afkoelen.

Snij de passievruchten open en snij eventueel wat ander fruit ter decoratie. Zodra de pavlova’s zijn afgekoeld leg je ze op de bordjes en garneer je ze met een royale schep witte chocolade ganache & lemon curd. Verdeel dan het vruchtvlees van de passievruchten over de pavlova’s en garneer eventueel met wat extra rood fruit en een takje munt.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu