Verwarm de oven voor op 180 graden. We starten eerst met het maken van pastadeeg.
Pastadeeg
Zeef 100 gram bloem in een schaal. Maak in het midden een kuiltje en breek hierin een ei en voeg nog een extra eierdooier toe. Voeg een snufje zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed het deeg nu tot één geheel. Is het deeg te droog voeg dan een beetje warm water toe. Is het te nat dan voeg je een beetje bloem toe. Kneed het deeg 5 minuten goed met de hand of in een foodprocessor met deeghaak en leg dan 30 minuten in vershoudfolie in de koelkast.
Pompoen geitenkaas vulling
Snij ondertussen 2 dikke plakken van ± 1,5 cm dik van de fles pompoen. Snij de schil eraf en snij de pompoen in blokjes van 1 x 1 cm en doe deze in een ovenschaal. Kneus de 2 tenen knoflook even door er met je mes op te drukken en leg deze bij de pompoen in de ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie en een snufje zout over en zet in de oven voor 40 minuten. De pompoen mag wat bruin zijn van kleur maar niet verbranden. Laat de pompoen afkoelen buiten de oven.
Bak de 5 plakjes pancetta of de vega spekjes in de koekenpan krokant. Laat ze na het bakken even uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten in grove stukken en leg even apart.
Zodra de pompoen afgekoeld is doe je de blokjes in de hakmolen. Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe deze bij de pompoen. Hier doe je 2 plakjes gebakken pancetta of de helft van de vega spekjes, de geitenkaas, 3 blaadjes salie, 1 takje oregano en wat blaadjes van de tijm bij. Mix dit goed in de hakmolen tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Ravioli maken
Zorg dat je het volgende bij de hand hebt: bakje met water, mesje, uitsteker, vork, vershoudfolie, bord en natuurlijk je pastadeeg en de vulling.
Haal je pastadeeg uit de koelkast en snij ongeveer de helft eraf. Bestuif je werkbank met bloem, kneed het deeg goed en haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand. Zet de pastamachine steeds een standje dunner en blijf het deeg erdoorheen halen totdat je een mooi dun deeg hebt. Het is de bedoeling dat je een lang deeg krijgt waar je bijna doorheen kan kijken.
Het makkelijkst is om met de vierkante uitsteker nu allemaal vierkantjes uit te steken. Als je klaar bent leg je de vierkantjes die je niet direct gebruikt even op het bord met vershoudfolie erover, dan droog je pasta niet uit.
Leg dan een schepje vulling in het midden van één vierkantje, maak het deeg eromheen een beetje nat met water en leg dan een ander deeg vierkantje erop. Strijk met je vingers vanaf het midden naar de randen het deeg glad zodat er geen lucht in komt. Druk dan de randen goed op elkaar. Pak nu de vork en druk het einde van de tandjes aan zijkanten in het deeg voor een mooi randje. Leg nu de ravioli op het bord onder vershoudfolie bestuif met bloem. Herhaal dit voor alle ravioli’s. Het is belangrijk dat je de ravioli’s steeds met bloem bestuift anders plakken ze aan elkaar vast.
Verwarm in een koekenpan de boter totdat het gesmolten is. Kruid met zout en peper en er 4 blaadjes salie in en de hazelnoten en laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
Zet nu een grote pan water op met 1 eetlepel zout. Zodra het water kookt leg je de ravioli heel voorzichtig met een spatel in het water. Kook de ravioli 4 minuten of heel eenvoudig zodra ze boven in het water drijven zijn ze ook klaar.
Leg de ravioli op de borden en schenk je boter- salie saus erover heen. Verkruimel de rest van de pancetta of vega spekjes, wat goede olijfolie en geraspte parmezaanse kaas.
Enjoy! ♡
Heb je pastadeeg over? Wikkel het in vershoudfolie en vries het in.