Als ik in Griekenland op vakantie moet ik stifado eten! Stifado is van de meeste gegeten gerechten in Griekenland. Deze Griekse stoofschotel vaak gemaakt met lamsvlees, maar je kan ook rundvlees gebruiken als je niet van de smaak van lamsvlees houdt. Per regio in Griekenland is de smaak en de ingrediënten die in de stifado gaan weer anders.
Tomaten, kaneel, wijn, komijn en uien zijn typerende ingrediënten voor een stifado. De kaneel en komijn geven een heerlijke diepe smaak aan de stoofschotel en de tomaten halen de frisheid weer terug. Serveer deze stoofschotel met zelfgemaakte Griekse rijst en natuurlijk tzatziki! Mocht je een slowcooker hebben dan kan je dit gerecht er ideaal in maken, 6-7 uur stoven en je hebt een heerlijke stifado.
2 reacties. Reactie plaatsen
Geweldig recept en super goeie, overzichtelijke uitleg in alles !!
Het was smullen, een feestje!
Bedankt Claire!!
Hallo Hans,
Wat leuk om te horen! Fijn dat je gesmuld hebt van de Stifado 🙂 Heel graag gedaan!