Thaise seafood soep

met mosselen en vongole

Romige Thaise kokossoep met mosselen en andere seafood

2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Mosselen! Je vindt ze weer volop in de winkels, het mosselseizoen begint weer volop vanaf juli tot april volgend jaar. Ruim de tijd dus om iets lekkers klaar te maken met deze echte Hollandse schelpdieren.

Mosselen worden vaak tradioneel bereid met witte wijn en groente maar er zijn vele variaties mogelijk. Zoals jullie wellicht weten ben ik gek op de Aziatische keuken en curry’s. Dat leidde tot deze ultieme currysoep met mosselen en vongole schelpen. Voor mij echt comfort food!

Wist je dat mosselen een goede proteine vervanging zijn? Ze bevatten veel eiwitten en zijn ook nog een koolhydraatarm. Daarnaast zijn deze schelpdieren rijk aan mineralen en vitamine. Kortom mosselen je bent er gek op of niet, voor de foodies die wel van mosselen houden probeer eens dit heerlijke recept. Net iets anders dan hoe je mosselen normaal eet.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 el thaise gele curry pasta (blue elephant AH)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • verse koriander
  • 1 rode peper
  • 500 gr verse mosselen
  • 200 gr vongole

Verder nog nodig

Bereidingswijze

Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de currypasta toe en laat deze even geuren. Voeg dan de kokosmelk en het water toe en meng goed door elkaar. Breng de currysaus op smaak door het sap van ¼ limoen en 2 el vissaus toe te voegen. Voeg dan de limoenblaadjes toe en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen.

Pak ondertussen een vergiet en doe hier de vongole in en was deze goed. Hierdoor spoel je het eventuele zand wat ertussen zit eruit. Dit doe je ook met de mosselen. Eventuele kapotte schelpen gooi je weg want die zijn niet goed. Als de curry 10 minuten geprutteld heeft controleer je even de dikte. De curry mag de dikte van een dunne soep hebben. Is je curry nog te dik voeg dan wat water of kokosmelk toe.

Proef de curry eerst even of je deze niet te scherp vind. Mocht je deze te scherp vinden kan je nog wat extra kokosmelk toevoegen of eventueel 1 el suiker.

Zodra de curry de juiste dikte heeft verhoog je het vuur naar hoog en voeg je de mosselen en vongole toe. Zet een deksel op je pan en schud de pan na 1 minuut even. Laat de schelpen nog 1 minuut stomen voordat je de deksel eraf haalt. Eventuele schelpen die niet open zijn gegaan gooi je ook weg. Verdeel de thaise mosselen over 2 borden en garneer met een fijn gesneden peper, een partje limoen en wat verse koriander.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu