Chocolade granola

Glutenvrij met kokos en noten

2 liter

Bereidingstijd: 1 uur

Niets is lekkerder dan een knapperige zelfgemaakte granola in de ochtend met je eigen favoriete yoghurt, kwark of eventueel sojayoghurt. Helaas bevatten die klant en klare granola of muesli uit de supermarkt veel suikers. Wat is er dan beter om het zelf te maken zodat je weet wat erin gaat en je kan zelf toevoegen wat je lekker vind van noten tot gedroogd fruit. Zo stel je zelf helemaal je eigen versie samen.

Ik maak vaak een grote ovenschaal vol zodat je even vooruit kan. Je kan de granola enkele weken in weckpotten bewaren zodat je elke dag van je granola kan genieten! Het mooie van dit recept is dat het ook nog eens glutenvrij is.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 400 gr glutenvrije havermout
  • 150 gr gemengde noten (ongezouten)
  • 40 gr pompoen- en zonnebloempitten
  • 15 gr kaneel
  • 50 gr cacaopoeder
  • 5 eetl kokosrasp
  • 200 ml honing
  • 4 el kokosolie
  • 50 gr kokossnippers

Verder nog nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote kom en doe hierin de havermout, de noten, de pitten, de kaneel, de cacao en de kokosrasp en meng het goed door elkaar. Smelt de kokosolie in een pan of in de magnetron en voeg deze toe aan de havermout samen met de honing. Meng het geheel met een houten lepel goed door.

Doe het mengsel nu in een grote ovenschaal en verspreid het goed over de hele schaal. Bak de granola 35-40 minuten op 180 graden. Roer elk kwartier even met de houten lepel door de granola heen om te voorkomen dat het verbrand. Na 30 minuten strooi je de kokossnippers eroverheen.

Als de granola mooi gebruind is kan je het uit de oven halen en laat volledig afkoelen. Na het afkoelen kan je met een lepel de granola eruit schrapen en in de weckpotten doen.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu