Vervoer

My Foody Custom Cakes adviseert om taarten, cupcakes en sweets altijd met de auto te vervoeren. Plaats de doos altijd op de grond in de auto, niet op een stoel i.v.m. schuiven.

My Foody Custom Cakes kan niet aansprakelijk worden gesteld worden voor eventuele schade aan de taart of cupcakes bij het vervoer. Of indien er niet aan de bovengenoemde adviezen wordt gehouden.

Hou er rekening mee als je een stapeltaart hebt besteld dat deze hoger is dan >35cm ivm vervoeren en bewaren in de koelkast.

Decoratie

My Foody Custom Cakes maakt gebruik van diverse soorten decoratie. Houd er rekening mee dat er in de eetbare fondant decoratie zoals de figuren of leeftijd prikkers kunnen zitten, verwijder deze eerst voordat je ze opeet.

Indien er echte (droog)bloemen op de taart worden gebruikt worden die altijd zorgvuldig afgewerkt met speciale tape voordat ze op de taart worden geplaatst. Verwijder de bloemen voordat je de taart snijdt.

Bewaar informatie

De taarten, cupcakes en sweets van My Foody Custom Cakes worden altijd vers gemaakt en bevatten daarom geen toegevoegde conserveringsmiddelen. Bewaar je taart, cupcakes of sweets dus altijd koel en afgesloten in de doos waarin je de bestelling hebt opgehaald. Cupcakes zijn het lekkerst om binnen 2 dagen te eten. Taarten & sweets kunnen zeker 3/4 dagen zoals hierboven beschreven bewaard worden.

Haal de taart of cupcakes altijd minimaal 30-45 minuten van te voren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Indien het warmer is dan 25 graden is 30 minuten voldoende. Zet het product nooit in de zon, altijd in de schaduw.

Heb je nog een stukje taart over?
Wikkel deze dan goed dubbel in vershoudfolie en bewaar deze in de koelkast maximaal 2-3 dagen of in de vriezer maximaal 1 maand.

Hoe snij je de taart?

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe snij je nou goed zo’n hoge taart. Dat is een andere tactiek dan gewoon een punt taart snijden zoals je bij een appeltaart doet. Ik zal je hieronder uitleggen hoe je een hoge taart snijd en bekijk ook zeker even de video.

Benodigdheden: grote snijplank & scherp mes

1. Snij een plak van ongeveer 1,5-2 cm vanaf de bovenkant van de taart helemaal naar beneden.
2. Zet je snijplank er schuin tegenaan en kiep de plak op de snijplank.
3. Vervolgens snij je nu in de lengte lange plakken. De plakken in het midden zijn vaak wat groter en daar kan je meerdere plakken van snijden.
4. Snij nu de volgende plak en herhaal de bovenstaande stappen totdat je taart helemaal opgesneden is.

Heb je een stapeltaart? Dan dien je in de onderstaande laag de stokjes eerst te verwijderen voordat je de onderste laag gaat aansnijden.

Betaling

De betaling van een bestelling zal altijd minimaal 2 weken van te voren vooraf voldaan dienen te worden. De betaling zal geschieden middels een betaalverzoek. Je bestelling is pas definitief na betaling. My Foody reserveert geen beschikbaarheid zonder een vooruitbetaling.

Annuleren

Indien je je bestelling wilt annuleren kan dat uiterlijk 2 weken van te voren kosteloos. Indien de bestelling 1 week van te voren wordt geannuleerd wordt er 50% terug betaald. Indien de taart binnen 7 dagen wordt geannuleerd vindt er geen terugbetaling plaats.

Wil je je bestelling verplaatsen vanwege ziekte dan dient dit altijd in overleg te gaan en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Vragen?

Kan ik een eigen ontwerp aandragen?

De meerderheid van de taarten die je kan bestellen zijn custom made. Echter met uitzondering van de volgende thema’s:
– Superhero
– Marvel
– Voetbal

Samen bespreken we de mogelijkheden. Mijn taarten zullen nooit 100% identiek zijn aan je voorbeeld er zal altijd een eigen draai aan gegeven worden.

Kan er rekening gehouden worden met allergieen?

Jazeker, meld allergieen altijd vooraf bij je bestelling. Taarten en cupcakes kunnen eventueel ook melkvrij gemaakt worden, deze optie is op aanvraag en daar zullen extra kosten voor berekend worden.

Maakt My Foody ook bruidstaarten?

Ja, My Foody Custom Cakes maakt 2-laags bruidstaarten tot 35 personen. Voor meer informatie en prijzen kan je een mail sturen naar info@myfoody.nl dan neem ik snel contact met je op.

Hebben de taarten een vulling?

Jazeker, bij My Foody is de smaak erg belangrijk en daarbij horen lekkere vullingen. Bij het bestellen kan je zelf kiezen welke smaak cake en vulling je zou willen. De vullingen zijn altijd op basis van roomkaas en slagroom. Voor de fruit vullingen worden er buiten de zomermaanden (vanaf oktober t/m april) gewerkt met diepvries fruit.

Kan ik ook een fondant taart bestellen?

Nee helaas, My Foody Custom Cakes bekleed geen taarten met fondant of marsepein. Enkel decoraties worden van fondant gemaakt. Alle taarten worden afgesmeerd met een luxe botercreme.

Kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

Nee, bestellingen kunnen alleen afgehaald worden op de locatie van My Foody Custom Cakes. Let op alleen op afhaalafspraak is geen winkel.

Menu