Carpaccio! Een van de meest populaire voorgerechten die we maar al te graag eten. Tegenwoordig zie je meer variaties ontstaan op de klassieke carpaccio van biefstuk zoals carpaccio gemaakt van dunne plakken rauwe vis maar ook groente leent zich hier perfect voor.
Afgelopen jaar waren wij op vakantie in Italië in de regio Emilia-Romagna wat ook wel de buik van Italië wordt genoemd en het gastronomisch hart van Italië is. Daar serveerde onze argiturismo bij het ontbijt dunne plakken rauwe courgette met aceto balsamico. Dit gerecht inspireerde mij om een carpaccio van courgette te gaan maken met een heerlijke romige burratta en geroosterde tomaten. Zeg maar het lekkerste van Italie op een bord.
Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en staat snel op tafel alleen moet je de tomaten wel even roosteren in de oven. Het is ook een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als voorgerecht, onderdeel van een antipasti of als bijgerecht. Daarnaast staat het ook nog eens prachtig op tafel en is het echt een lust voor het oog.