Tijdens de zomermaanden is het echt salade tijd. Met salades kan je onwijs veel varieren en ze ook heel voedzaam maken. Een salade is tegenwoordig geen konijnenvoer meer zoals vele vaak beweren, je moet het natuurlijk wel zelf lekker maken. Een goede dressing of azijn, een knapperig element, een zoetje en zoutje.
Deze salade is georienteerd op de Arabische keuken met geroosterde kikkererwten, granaatappel, aubergine en halloumi kaas. Een heerlijke combinatie die erg in de smaak zal vallen bij je gasten of gezin. Halloumi is een kaassoort die pas sinds een paar jaar populair in Nederland begin te worden. Het is een griekse kaas die gemaakt wordt van geitenmelk, die zich erg goed leent om gegrild of gebakken te worden omdat die een vast structuur heeft smelt die niet zo snel zoals bijvoorbeeld brie. De kaas lijkt in het eerst opzich op feta en smaakt ook wat zoutig maar de structuur is toch echt anders en heeft wat meer weg van mozzarella.
Doordat Halloumi van geitenkaas wordt gemaakt kan je dit gerecht prima eten als je niet tegen koemelk kan.