Halloumi salade met granaatappel

en geroosterde kikkererwten

2 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Tijdens de zomermaanden is het echt salade tijd. Met salades kan je onwijs veel varieren en ze ook heel voedzaam maken. Een salade is tegenwoordig geen konijnenvoer meer zoals vele vaak beweren, je moet het natuurlijk wel zelf lekker maken. Een goede dressing of azijn, een knapperig element, een zoetje en zoutje.

Deze salade is georienteerd op de Arabische keuken met geroosterde kikkererwten, granaatappel, aubergine en halloumi kaas. Een heerlijke combinatie die erg in de smaak zal vallen bij je gasten of gezin. Halloumi is een kaassoort die pas sinds een paar jaar populair in Nederland begin te worden. Het is een griekse kaas die gemaakt wordt van geitenmelk, die zich erg goed leent om gegrild of gebakken te worden omdat die een vast structuur heeft smelt die niet zo snel zoals bijvoorbeeld brie. De kaas lijkt in het eerst opzich op feta en smaakt ook wat zoutig maar de structuur is toch echt anders en heeft wat meer weg van mozzarella.

Doordat Halloumi van geitenkaas wordt gemaakt kan je dit gerecht prima eten als je niet tegen koemelk kan.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten
  • 1 el olie
  • 2 el garam masala kruiden
  • zout
  • 8 trostomaten
  • 1/2 aubergine
  • 1 avocado
  • 150 gr gemengde salade
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 granaatappel
  • 250 gr halloumi
  • tomatenazijn (Foodelicious)
  • honing (garnering)

Verder nog nodig

  • Contactgrill

Bereidingswijze

We gaan eerst starten met het roosteren van de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten goed af met koud water en laat ze uitlekken. Als ze droog zijn doe je ze in een kom en strooi je de garam masala kruiden erover met een snuf zout en voeg je 1 el olijfolie toe. Meng het geheel goed door elkaar en verspreid ze over de bakplaat.
Pak ondertussen een ovenschaal, was de trostomaten en leg ze dan in de ovenschaal besprenkel met wat olijfolie en wat zout. Zet de bakplaat met kikkererwten en deze schaal met tomaten in de oven. Rooster de kikkererwten 25 minuten, schud ze na die tijd even om en laat ze nog 10 minuten in de oven staan. Zet de oven wel uit. De tomaatjes zijn inmiddels ook mooi geroosterd laat deze ook in de oven staan tot serveren.

Pak nu twee diepe borden en verdeel de gemengde sla over de borden. Was de komkommer goed en snij ¼ komkommer in fijne blokjes en verdeel deze over de sla. Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en snij dan rondom de schil zodat je het vruchtvlees eruit kan halen. Snij de avocado in kleine blokjes en verdeel deze ook over de salade.

Nu gaan we een vies klusje doen en dat is de granaatappel openmaken. We hebben de pitjes van een halve granaatappel nodig. Je kan de granaatappel het beste door de helft snijden en dan met je handen of een klein lepeltje de pitjes los maken. De rest van de granaatappelpitjes kan je in een smoothie doen of lekker als snack opeten. Verdeel de pitjes over de salade en schenk dan wat tomatenazijn over de salade en meng goed door elkaar.

Verwarm nu de contactgrill voor het roosteren van de aubergine en halloumi. We starten eerst met de aubergine, was deze goed en snij dan een halve aubergine in plakken van 2-3 mm dik. Vet de contactgrill in met wat olijfolie en leg de schijfjes aubergine erop. Strooi een beetje zout erover zodat het vocht eruit trekt en grill ze totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Snij ondertussen de halloumi kaas in plakjes van 2-3 cm lang en o,5 cm dik. Zodra de aubergines mooi gegrild zijn leg je ze op de salade en gril je de halloumi kaas 2-3 minuten totdat ze mooie goudbruine grillstrepen hebben en wat zachter zijn geworden.

Verdeel ondertussen de geroosterde tomaatjes en kikkererwten uit de oven over de salade heen en als laatste de halloumi kaas. Sprenkel een beetje honing over de halloumi kaas en dan is je salade klaar om te eten.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu