Raz el Hanout, een van mijn favoriete kruiden uit de Arabische keuken. Deze kruidenmix bestaan wel uit minimaal 20 verschillende kruiden. De naam Raz el Hanout betekend niet voor niets ‘het beste van de winkel’. Raz el Hanout komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt veel gebruikt in tajines. De smaak van de kruidenmix is best krachtig vanwege kaneel en gember.
In de supermarkt kan je deze kruidenmix vaak wel vinden. Ik heb een aantal verschillende merken geprobeerd en mijn favoriet blijft toch wel die van Al fez (verkrijgbaar bij de sligro) omdat hier ook gedroogde rozenblaadjes in verwerkt zijn.
Een gerecht met een Arabisch randje, gevulde aubergines met kipgehakt gekruid met kipgehakt, pistachenoten en wat geitenkaas. Perfect voor mensen die koolhydraat arm, glutenvrij of lactosevrij eten. Je zou het kipgehakt ook kunnen vervangen door vegetarisch gehakt. Kortom een heel lekker en eenvoudig gerecht om te maken die je smaakpupilleen kennis zal laten maken met de complexe smaken van Raz el Hanout.