Marokkaans gevulde aubergines

met Raz el Hanout en kipgehakt

2 personen

Bereidingstijd: 60 minuten

Raz el Hanout, een van mijn favoriete kruiden uit de Arabische keuken. Deze kruidenmix bestaan wel uit minimaal 20 verschillende kruiden. De naam Raz el Hanout betekend niet voor niets ‘het beste van de winkel’. Raz el Hanout komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt veel gebruikt in tajines. De smaak van de kruidenmix is best krachtig vanwege kaneel en gember.

In de supermarkt kan je deze kruidenmix vaak wel vinden. Ik heb een aantal verschillende merken geprobeerd en mijn favoriet blijft toch wel die van Al fez (verkrijgbaar bij de sligro) omdat hier ook gedroogde rozenblaadjes in verwerkt zijn.

Een gerecht met een Arabisch randje, gevulde aubergines met kipgehakt gekruid met kipgehakt, pistachenoten en wat geitenkaas. Perfect voor mensen die koolhydraat arm, glutenvrij of lactosevrij eten. Je zou het kipgehakt ook kunnen vervangen door vegetarisch gehakt. Kortom een heel lekker en eenvoudig gerecht om te maken die je smaakpupilleen kennis zal laten maken met de complexe smaken van Raz el Hanout.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aubergines
  • 500 gr kipgehakt
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 volle eetl Raz el Hanout kruiden Al’fez (verkrijgbaar bij de Sligro)
  • 50 gr geitenkaas (rol)
  • 30 gr pistachenoten (gepeld en grof gehakt)

Verder nog nodig

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aubergines goed en snij ze in de lengte doormidden. Snij vervolgens met een mesje in het vruchtvlees langs de rand ongeveer 1/2 cm van de kant. Snij helemaal rondom en haal het vlees eruit met een lepel. Zodat je ze straks kan vullen met het gehakt. Bewaar de helft van de binnenkant van de aubergine.

Besprenkel de aubergines met een beetje olijfolie en zout en leg ze op een rooster in de oven met de uitgeholde kant naar boven. Laat ze 10 minuten liggen en draai ze daarna om voor nog eens 5 minuten. Hou het wel even in de gaten ze mogen niet verbranden.

Ondertussen snij je het sjalotje, de knoflooktenen en de helft van het vlees van de aubergine fijn. Pak een koekenpan en verhit hierin wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak hier het sjalotje, de knoflook en de fijngesneden aubergine in aan. Voeg daarna de kipgehakt toe met 3 flinke eetlepels Raz El Hanout kruiden. Bak het geheel totdat het kipgehakt gaar is.

Strooi als laatste de gehakte pistachenoten door het mengsel heen.

Haal de aubergines uit de oven en leg ze in een ovenschaal met de opengesneden kant naar boven. Verdeel het kipgehakt mengsel over de 4 helften en verkruimel dan de geitenkaas over alle 4 de helften. Zet de aubergines dan voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als de geitenkaas een beetje gesmolten is zijn ze klaar!

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu