Voorbereiden
Was de aubergines en courgette goed en snij ze in schijven van ongeveer ruim een halve cm dik. Bestrooi ze met een beetje zout en gril ze in een contactgrill of grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze na het grillen even apart op een bord.
Verwarm de oven voor op 185 graden. Snij ondertussen de sjalot en de knoflook fijn. En de champignons in vieren. Fruit de sjalots, knoflook en champignons aan met een beetje olijfolie in een grote koekenpan.
Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt mee totdat het gehakt gaar is. Voeg het blik tomaten pulp en de pesto toe en roer goed door totdat de gehakt vermengd is met de saus. Kruid met zout, peper en de italiaanse kruiden.
Was ondertussen de spinazie even goed.
Opbouwen van de lasagne
We gaan nu starten met het opbouwen van de lasagne. Pak nu een ovenschaal en leg op de bodem een laagje gegrilde courgette. Leg de courgette schijfjes een beetje over elkaar heen. Schep daaroverheen de helft van het gehakt en verdeel hierover de helft van de rauwe spinazie. Verkruimel dan de helft van de geitenkaas of blauwe kaas eroverheen.
Leg vervolgens weer een laag gegrilde groente erop, maak eerst de courgette op en vul dan aan met de aubergine. Probeer de grootste schijfjes aubergine voor de bovenste laag te bewaren. Ook hier geldt weer leg je schijfjes een stukje over elkaar heen. Verdeel dan de rest van het gehakt erover en de rest van de spinazie. Tot slot verkruimel je de rest van de geiten- of blauwe kaas eroverheen.
Nu gaan we de lasagne afdekken met de gegrilde aubergine, leg ze steeds een stukje over elkaar heen dat het mooi afgedekt wordt. Strooi dan de geraspte kaas over de bovenkant. Klop nu 2 eieren los met zout en peper en verdeel dit voorzichtig over de ovenschotel heen, zorg ervoor dat het geklopte ei door de gaatjes heen loopt.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagna in 30 minuten mooi goudbruin.
Enjoy! ♡
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagna in 30 minuten mooi goudbruin.
Heb je lasagne over? Bewaar het voor de volgende dag in tupperware of vries het in.