Chocolate chip cookies

met walnoten en 2 soorten chocolade

8 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten rusttijd

Goede chocolate chip cookies maken is nog best lastig vooral om het juiste deeg te krijgen. Ik hou zelf erg van die cookies die aan de binnenkant nog wat chewy zijn en aan de buitenkant een beetje krokant. Na wat experimenteren is het gelukt met dit recept.

Wist je dat chocolate chip cookies per ongeluk zijn ontstaan? De dame die deze goddelijke cookies heeft gecreëerd is Ruth Wakefield. In 1938 zijn de chocolate chip cookies ontstaan toen Ruth chocolade koekjes wilde bakken maar geen cacaopoeder meer had enkel een reep chocolade. Ze brak de chocolade in stukjes en deed het door het deeg en voila zo zijn de chocolate chip cookies ontstaan.

Nu is het aan jou de beurt om deze zelf eens te gaan proberen. Veel plezier met bakken!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 ei (L)
  • 40 gr melk chocolade
  • 40 gr pure chocolade
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr roomboter (op kamer temperatuur)
  • 40 gr lichte basterdsuiker
  • 72 gr kristalsuiker
  • 120 gr bloem
  • 40 gr havermout
  • ¼ tl baking soda
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zout

Verder nog nodig

  • mixer of foodprocessor

Bereidingswijze

Pak een kom en weeg hierin de boter af en doe de basterdsuiker en de kristalsuiker erbij. Meng dit goed met de mixer tot een glad licht beslag in ongeveer 2-3 minuten. Vervolgens breek je het ei erboven en mix je het tot een glad beslag.

Voeg dan de bloem, havermout, baking soda, koekkruiden en een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar met de mixer totdat het een vast beslag wordt die aan de mixer gaat plakken.

Pak nu een snijplank en hak beide soorten chocolade in kleine stukjes en vervolgens hak je de walnoten ook iets fijner. Doe de chocolade en de walnoten bij het deeg en roer dit met een spatel goed door.

Leg een stuk vershoudfolie op de aanrecht en schep het deeg hierop. Het is de bedoeling dat je een dikke worst van het deeg gaat maken van 4-5 cm dik. Rol de worst in de vershoudfolie en maak aan de zijkanten een knoopje. Leg de deeg worst zeker 30-45 minuten in de koelkast totdat die wat harder is geworden.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal nu de worst uit de koelkast en verwijder het vershoudfolie. Snij plakken van 1,5 cm dik van de worst en leg deze op de bakplaat.

Als je wat dikkere cookies wilt hebben kun je ze rondom nog wat kneden zodat ze wat hoger worden. Laat wel een paar centimeter afstand tussen de cookies aangezien ze wat uitzetten in de oven. Bak de cookies 18 minuten op 160 graden, laat ze volledig afkoelen in de oven.

Enjoy!♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu