Groene pesto

Met cashewnoten

300 ml

Bereidingstijd: 15 minuten

Pesto of vaak ook Pesto alle Genovese genoemd vanwege de stad van oorsprong Genua. De klassieke pesto wordt gemaakt van basilicum, olijfolie, zout, parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitten. De geurige basilicum bladeren zorgen voor de mooie groene kleur.  Wist je dat naast de mooie kleur de basilicum plantjes ook veel vitamine en mineralen bevatten? Zo is basilicum erg rijk aan ijzer, vitamine A en vitamine K.

In de Italiaanse keuken wordt pesto vaak gebruikt als saus in een pasta gerecht maar je ziet pesto ook steeds vaker terug komen als smaakmaker in salades, sandwiches en pizza’s. Kortom een potje zelfgemaakte pesto kan niet ontbreken in je koelkast!

In deze versie van mijn eigen pesto gebruik ik cashewnoten in plaats van pijnboompitten, dat is een prima alternatief als je geen pijnboompitten in huis hebt.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 160 gr verse basilicum
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr gezouten cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • 20 ml olijfolie
  • zout en peper

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer
  • glazen pot van minimaal 300 ml

Bereidingswijze

Was de basilicum bladeren en steeltjes goed en doe deze in een hakmolen. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en meng goed door elkaar. Ik hou zelf van een hele dikke pesto maar als je een wat dunnere variant wil voeg je nog wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Bewaar de pesto in een schone glazen pot (afgedekt) ongeveer 2 weken in de koelkast.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu