Cake is typisch Hollands wat we graag op verjaardagen neerzetten. Het is dan ook een van de meest bereide recepten in de Nederlandse huishoudens. Gelukkig kan je enorm variëren met cake en heeft je niet meer een standaard vanille cake te bakken. Wat ook wel erg lekker kan zijn trouwens!
Oorspronkelijk is cake aan het begin van de 18e eeuw ontstaan in Engeland waar ze het ‘pound cake’ noemen. De naam pound cake stamt af van de gelijke hoeveelheden qua ingrediënten die je gebruikt voor het bakken van een cake.
Voor dit recept heb ik wat Italiaanse grondstoffen toegevoegd voor een andere smaakdimensie. Amandelen, sinaasappel en tijm is de combinatie die ik toevoeg aan deze cake. Sinaasappel en amandelen gaan erg goed samen en het vleugje tijm maakt het net even af.
Doordat ik de helft van het bakmeel vervang door amandelen voegen we nog iets van vitamine en gezonde vetten toe. Wist je dat amandelen veel antioxidanten bevatten en vitamine E? Helaas is cake niet heel erg goed voor onze lijn maar wel heel erg lekker. Af en toe mag je jezelf wel eens verwennen!
1 reactie. Reactie plaatsen
[…] verkruimel je die door je beslag of hou je meer van wat citrus in je cake? Probeer dan eens mijn sinaasappel amandelcake, dat recept vind je […]