Deze semifreddo sandwiches zijn het perfecte dessert op een warme dag en staan ook nog eens opzettend leuk op tafel! Voor het maken van deze sandwiches heb je geen ijsmachine nodig want het fijne aan het maken van semifreddo is dat je het gewoon in een bakvorm in de vriezer kan zetten.
Maar wat is semifreddo nou precies? Semifreddo is een klassiek Italiaans half bevroren dessert gemaakt van eieren en room. Het wordt vaak gebruikt als een ijstaart en heeft een beetje de textuur van een mousse alleen dan half bevroren. Voor deze semifreddo gebruik nog zo’n heerlijk Italiaans ingrediënt namelijk pistachenoten, de smaak is echt goddelijk!
Wist je dat de pistache noot ook wel een ‘the skinny nut’ wordt genoemd? Ze bevatten in tegenstelling tot veel andere noten weinig calorieën. Daarnaast zitten ze ook bom vol vitamines en mineralen. Vooral verschillende vitamine B soorten zijn rijkelijk aanwezig in deze noot. Het maken van deze semifreddo is eenvoudig maar de valkuil kan zijn dat je veel en te snel aan het mengen bent. De kunst is om stijf geklopt eiwit en slagroom voorzichtig te mengen door het door elkaar te vouwen met een spatel. Zou hou je de luchtigheid erin.
Het fijne van dit dessert is dan je de semifreddo van te voren al maken.