Deze gehaktballetjes zijn zo lekker, vroeger maakt me mijn moeder deze voor mij. Sindsdien ben ik helemaal verkocht en heb ik dit recept mijn eigen gemaakt. Je kan de gehaktballetjes als snack maken maar ook als maaltijd door te serveren met rijst en wat gewokte groenten zoals paksoi.
Deze aziatische gehaktballetjes maak ik van kipgehakt. Niet veel mensen gebruiken kipgehakt maar ik vind het onwijs lekker en past goed bij de aziatische smaken. In het gehaktmengsel gaat veel kokosrasp en verse gember wat het die typerend smaak voor mij geeft. Als je de tijd hebt laat het kipgehakt mengsel lekker lang marineren dan trekken alle smaken er goed in. Mocht je geen tijd hebben dan is 30 minuten in de koelkast ook voldoende.
De gehaktballetjes worden omringd door een heerlijke sticky ketjap saus en die ze prachtig laat glanzen. Om het gewenste effect te krijgen moet je de saus op hoog vuur laten inkoken totdat deze de dikte van honing heeft en karameliseerd om de gehaktballetjes. Garneer met wat stukjes cashewnoten en natuurlijk verse koriander. Eetsmakelijk!