De herfst is weer begonnen en dat betekend paddestoelen in alle soorten en maten. En wat is nou een betere combinatie dan paddestoelen, truffel en pasta! Zoals jullie wellicht weten ben ik erg fan van mijn eigen pasta maken en dan vooral gevulde pasta. Ik vind de klant en klare gevulde pasta vaak zo smaakloos en het leuke aan zelf pasta maken is dat je erin kan doen wat je wilt.
Wist je dat paddestoelen boordevol eiwit zitten? Helaas is het geen perfecte vleesvervanger omdat er geen vitamine B12 in zit. Deze vitamine komt alleen voor in dierlijke producten zoals vis, vlees en eieren. Maar dat maakt paddestoelen niet minder want ze bevatten veel voedingsstoffen en vezels.
Bij het maken van ravioli zullen veel mensen denken dit kost mij teveel werk. Ik ga niet ontkennen dat het niet veel werk is maar maak het ontspannen als je ravioli gaat maken. Dat is mijn tip schenk een lekker wijntje in en maak ondertussen je ravioli. Wees gewaarschuwd als je eenmaal zelf ravioli maakt wil je niet meer anders. Over deze ravioli gaat een heerlijke truffelsaus die je eenvoudig kan maken. Start je saus altijd wel eerst met een roux (dat leg ik hieronder uit) en dan kan je eigenlijk alle sauzen zelf maken.
De truffeltapanade die ik gebruik kan je kopen bij Sligro, Hanos, Ah xl of een traiteur. Pas wel op want het is niet heel lang houdbaar. Nou genoeg gepraat over allemaal lekkere ingrediënten aan de slag met je eigen paddestoel/truffel ravioli!