Zoetigheid is iets waar we allemaal erg gek op zijn en logisch want het is ook erg lekker, Zelf hou ik erg van zoete dingen zoals taart en koekjes. Maar dat probeer ik erg te beperken vanwege de hoeveelheid suiker en boter die er vaak in grote getale ingaan. Om toch af en toe een gezonde zoete snack te eten kwam ik op deze heerlijke dadels, kokos, chocolade balletjes.
Wist je dat er wel meer dan 400 soorten dadels bestaan? De medjool dadel, die ik ook in dit recept gebruik, is veruit de populairste dadel en wordt ook wel gezien als de koning onder de dadels. Het is een relatief grote zachte dadel die erg zoet van smaak is en die zich perfect leent om te verwerken in zoete recepten. Dadels bevatten van nature wel veel natuurlijke suikers dus eet ze met mate 3 dadels staat al gelijk que hoeveelheid fructose aan 1 stuk fruit. Daarentegen bevatten ze ook veel goede voedingsstoffen zoals vitamine B6, magnesium, kalium en bevatten ze veel vezels.
Deze dadel snacks zijn heel eenvoudig om te maken, geen moeilijke technieken gewoon balletjes rollen en dippen in de chocolade. Met maar vier ingrediënten ben je zo klaar. Je kan ze zeker een week in de koelkast bewaren dan hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten. Veel plezier met maken. !