Griekse wrap met kipgehaktballetjes

gekruid met Raz el Hanout

2 personen

Voorbereiding: 90 minuten

Bereidingstijd: 1 uur

Bij de gedachte aan Griekse wraps alleen al brengt dat mij terug naar Kreta waar ze de lekkerste verse Griekse wraps hebben. Een Griekse wrap is een stuk dikker dan een normale wraps en heeft meer de dikte van een pizza. In Nederland eten we vaak een Griekse pita en is de wrap nog niet zo bekend. Echter bij veel Griekse restaurants kan je ook deze typische wraps krijgen.

Dit is een redelijk eenvoudig gerecht. Het maken van de wraps kost nog het meeste tijd omdat je deeg 1,5 uur moet rijzen. Ik maak vaak iets meer en dan kan je de wraps die je over houdt invriezen dan ben je de volgende keer snel klaar.

In de Griekse wraps doen we heerlijke kip gehaktballetjes. Ik moet zeggen dat ik gehaktballetjes van kip veel lekkerder vind. Vooral als je ze dan ook nog kruid met Raz el Hanout kruiden voor die echt geurige, warm touch.  Heb je nog niet eerder kip gehaktballetjes gegeten dan is het zeker de moeite waard.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 200 gr ’00’ bloem
  • 3 gr gedroogde gist
  • 110 ml warm water
  • 15 gr  yoghurt (optie lactosevrije yoghurt)
  • 25 ml olijfolie
  • snuf zout
  • ½ tl suiker
  • 350 gr kipgehakt
  • 3 el raz el hanout kruiden
  • 50 gr fijngesneden peterselie
  • 100 gr fijn gesneden ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • ¼ aubergine
  • 1 ui
  • Yildriz knoflooksaus

Verder nog nodig

  • contactgrill of grillpan

Bereidingswijze

We gaan starten met het maken van het deeg voor de griekse wraps. Pak een kleine maatbeker en doe daar het warme water met de gedroogde gist en suiker in. Roer goed door en zet even op een warme plek weg zodat je gist kan werken. Weeg in een kom onderhand de bloem af en voeg daar de olie en yoghurt aan toe. Zodra je gist mengsel een beetje begint te schuimen voeg je deze toe aan de bloem en kneed je het geheel tot een egale massa. Pak een snijplank en giet er een paar druppels olie op en leg het deeg erop. Strooi dan pas het zout op het deeg. Maak je handen een beetje vettig met wat olie en kneed dan het deeg ongeveer 10 minuten door goed.

Pak dan een grote kom en vet deze in met een beetje olie. Plaats het deeg hierin en dek de kom af met een vochtige schone theedoek. Laat het deeg minimaal 90 minuten rijzen op een warme plek.

We gaan nu wat voorbereidingen doen voor de salade in de wraps. Was de fijngesneden ijsbergsla en doe het dan in een kom. Was de tomaat, komkommer en aubergine. Verwijder het kruintje van de tomaat en snij deze in gelijke blokjes van 1 x 1 cm. Snij een kwart van de komkommer af en snij deze ook in kleine blokjes. Voeg de tomaat en komkommer toe aan de ijsbergsla en voeg 2 el olijfolie toe. Hussel de ingrediënten nu door de sla.
Snij nu 8 dunne plakken van de aubergine van ongeveer 0,5 cm dik. Zet de grillpan op het vuur of verwarm je contactgrill en grill hier de plakjes aubergine in totdat deze mooie grillstrepen heeft. Laat rusten op een bordje.

Verwijder de schil van de ui en snij deze in de lengte doormidden. Leg de ui nu met de platte kant op een snijplank en snij er dunne ringen van. Leg de ringen even apart in een bakje.

Doe het kipgehakt in een kom samen met de raz el hanout kruiden en de fijngesneden peterselie. Kneed het geheel goed door elkaar en rol er dan balletjes van ter grootte van een golfbal. Leg de gehaktballetjes even op een schoteltje en als je ze allemaal gerold hebt verwarm je een grote koekenpan met wat olie op hoog vuur. Zodra de pan heet is doe je de gehaktballetjes erin en zet je het vuur terug naar medium hitte. Bak de gehaktballetjes goudbruin, keer ze regelmatig even om. Als ze klaar zijn zet je het vuur uit en plaats je een deksel op de pan.

Dan kunnen we nu gaan starten met het rollen van de wraps. Verdeel het gerezen deeg in vier gelijke bolletjes. Leg een bolletje op een met bloem bestoven werkblad en leg de andere drie even onder de theedoek, anders drogen ze uit. Rol het bolletje uit tot een plat deeg van 1 cm dik. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur zonder olie. Zodra deze heet is, leg je de wrap erin.  Je zal zien dat er grote blaren ontstaan op je wrap, dat is goed! Zodra je blaren hebt draai de wrap om en bak je deze nog 2-3 minuten. Hou de wraps wel goed in de gaten ze mogen lichtbruin worden. Bewaar ze even in aluminiumfolie zodat ze warm blijven.

Nu kunnen we de wraps gaan beleggen. Pak twee borden en leg op elk bord 2 wraps. Verdeel wat van de salade over de wraps, de rest kan je ernaast serveren. Leg dan 2 plakken gegrilde aubergine op de sla en verdeel dan de gehaktballetjes over de vier wraps. Garneer met de gesneden uienringen en knoflooksaus.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu