Tod Man Pla – Thaise viskoekjes

Thaise spicy viskoekjes, voorgerecht, snack, aziatische snack

8-10 stuks

Bereidingstijd: 30 min + 30 min rusttijd

Tod Man Pla is mijn favouriete voorgerecht uit de Thaise keuken. De heerlijke zachte maar pittige viskoekjes zijn niet te missen in menig Thaise restaurants. Het is heel eenvoudig om deze koekjes zelf te maken bijvoorbeeld als voorgerecht of als bijgerecht voor een Thaise avond.

Ik gebruik voor deze viskoekjes een mengsel van witvis en garnalen en daarbij gaan diverse Thaise aromaten zoals limoensap, gember, koriander etc. Mocht je niet van garnalen houden kan je die ook vervangen door witvis of krabsticks. Bak de koekjes goudbruin en dan kan je heerlijk genieten van je eigen Thaise viskoekjes!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 6 garnalen
  • 100 gr witvis
  • 2 el rode curry pasta
  • 5 limoenblaadjes
  • 1 cm verse gember
  • handje koriander
  • 1 lenteui
  • zout
  • 1 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • ¼ limoensap
  • ½ ei
  • 1 beschuit of 50 gr glutenvrij paneermeel
  • chilisaus

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

Voor de viskoekjes hebben we een hakmolen nodig. Doe hierin de helft van de gepelde garnalen met de witvis. Voeg dan de rode curry pasta, limoenblaadjes, verse gember, koriander, lenteui, vissaus, suiker, limoensap, ½ ei en wat zout toe. Mix dit goed door elkaar tot een gladde pasta. Verkruimel dan het beschuit erboven. Snij de rest van de garnalen in grove stukken en roer deze door het mengsel heen. Schep het mengsel nu in een kom en dek deze af met vershoudfolie en zet deze 30 minuten in de koelkast.

Na een half uur haal je het mengsel uit de koelkast en gaan we koekjes maken. Zet een grote steelpan met wat olie op medium hoog vuur. Verdeel wat bloem op je handen zodat het viskoekjes mengsel niet aan je handen blijft plakken. Rol nu een balletje ter grootte van een golfbal en druk deze dan plat. Herhaal dit totdat je mengsel op is.

Leg de viskoekjes in de pan en bak ze om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Serveer de thaise viskoekjes als voorgerecht of bijgerecht met chilisaus.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu