Dit dessert roept 100% kerst, herfst en winter! De geur van de stoofperen doet mij altijd denken aan de winter. Op zoek naar een eenvoudig maar heel smaakvol dessert wat je vooraf al kan voorbereiden tijdens de drukke feestdagen? Dan is deze stoofperen speculaas crumble perfect!
Voor het maken van stoofperen zijn er ontzettend veel variaties en heeft iedereen wel zijn eigen ingrediënten. Al jaren maak ik mijn stoofperen volgens onderstaand recept en dat valt altijd in de smaak zelf bij gasten die niet zo gek zijn op stoofperen. De kunst voor dit recept is dat je ze niet helemaal gaar kookt maar voor 80% omdat ze nog verder garen in de oven. Dit dessert kan je prima overdag al voorbereiden en in de koelkast bewaren dan hoef je het alleen nog maar in de oven te zetten.
Helaas heb ik geen ijsmachine dus heb ik een beetje gesmokkeld door lekker vanille ijs te halen bij mijn favoriete ijsboer! Een bolletje ijs erop is wel echt een musthave.