Voorbereidingen
We starten eerst met het voorbereiden en zorgen dat alles gesneden is. Pak een snijplank en een grote kom. Was de paksoi en snij de stengels in stukjes van ½ cm dik, doe ze in de kom. Giet het blikje bamboescheuten af en doe deze bij de paksoi in de kom. Was nu de boontjes en snijd de achterkantjes eraf en snij ze doormidden, doe deze ook in de kom.
Snij de sjalot in de lengte doormidden en snij vervolgens weer in de lengte in 4 delen. Ontdoe de knoflook van de schillen en snij in dunne plakjes. Borstel eventueel aarde van de champignons en snij ze doormidden.
Pak een nieuwe schone snijplank waarop je de kip gaat snijden. Snij de kipfilet in de lengte doormidden en snij nu dunne plakjes van een 2-3 mm dik. Doe de gesneden kip even in een kom en zet even terug in de koelkast.
Nu gaan we de saus maken, pak een maatbeker en doe hierin de rijstazijn, sojasaus, oestersaus, limoensap, sriracha saus, sesamolie en de honing. Meng het geheel goed door elkaar.
Breek de 2 eieren in een kommetje, voeg een snufje zout toe en kluts de eieren goed met een vork. Pak een grote wok en zet die op het fornuis op hoog vuur. Als de wok heet is doe je er wat olie in en dan de eieren. Maak er roerei van, leg het roerei daarna even apart op een schaaltje.
Doe wat olie in de wok en voeg dan de ui, knoflook en champignons toe en wok deze een paar minuten. Vervolgens voeg je de boontjes toe, wok het geheel ongeveer 5-7 minuten. Blijf steeds roeren in de wok met een houtel lepel anders brandt het aan. Bij wokken is het belangrijk dat je alles in beweging houdt. Voeg daarna de bamboescheuten en de paksoi toe. Wok het geheel nog een paar minuten totdat de paksoi geslonken is.
De gewokte groente doen we even apart in een kom. Zet een pan water op en kook hierin de noodles in 4 minuten gaar. Giet na het koken het overtollige water af en zet ze even apart.
Doe wat olie in de wok en voeg de gesneden kip toe. Kruid de kip met zout, peper en het vijfkruidenpoeder. Wok de kip een paar minuten goed voordat je de misopasta toevoegt. Voeg 1,5 eetlepel van de misopasta toe en zorg de pasta goed verdeeld wordt over de stukjes kip. Wok het geheel ongeveer 7 minuten, voeg dan de saus en de cashewnoten toe. Blus af met 50 ml heet water en laat 1-2 minuten pruttelen.
Tot slot voeg je de apart gezette groente toe aan de kip en de afgegoten noodles. Meng het geheel goed door elkaar, voeg het roerei toe en wok alles 2-3 minuten voordat je het serveert.
Garneer met wat fijn gesneden bosui en kroepoek.
Enjoy! ♡