Cheesecake, een taart die we allemaal wel kennen en in vele variaties hebben gezien of gegeten. Bij cheesecake denk je vaak gelijk aan New York cheesecake. Echter is de cheesecake helemaal niet in New York ontstaan maar ligt de oorsprong in Griekenland. Tijdens de olympische spelen jaren voor christus zouden ze al cheesecake hebben gegeten. Pas aan het begin van twintigste eeuw werd de cheesecake in New York gemaakt met creamcheese.
Deze cheesecake is anders dan de standaard New York Cheesecake die iedereen wel eens gegeten heeft omdat deze niet in de oven gaat. Vandaar de naam no bake cheesecake, eenvoudig te maken voor elke foodie die wil genieten van een zalige cheesecake. De structuur van deze cheesecake is ook anders en veel meer een soort mousse. Met de heerlijke smaken van witte chocolade en frambozen. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de krokante bodem van bastogne koeken.
Een heerlijke taart die snel en simpel is en het mooie is dat je deze ook een dag van te voren kan maken.