De Vietnamese keuken behoort bij mij tot één van mijn favoriete keukens. Tot een paar jaar geleden was deze keuken nog redelijk onbekend in Nederland met de komst van een aantal Vietnamese restaurants ging er een wereld voor mij open.
Verse kruiden, diverse groentes, gember en citroengras typeren voor mij de Vietnamese keuken. Gerechten als de traditionele Pho soep, vietnamese kipsalade en vietnamese rijstrolletjes zijn niet weg te denken uit deze keuken. Die laatste gaan we vandaag maken!
Deze vietnamese rijstrolletjes gevuld met garnalen en krab zijn het ultieme gerecht op een warme zomerse dag. Lichte rijstvelletjes gevuld met allerlei verse groente met een heerlijke hoisin dip. Snel, eenvoudig en vers! Je kan ze ook als lunchgerecht eten. Ideaal voor een Paleo voedingsstijl. Dit recept is voor 4 hele rijstrollen, mocht je er niet genoeg van krijgen kan je de hoeveelheden verdubbelen.
1 reactie. Reactie plaatsen
Ook heerlijk met een dip van vissaus:
– scheut vissaus
– wat water
– knoflook in dunne schijfjes
– wat rietsuiker
– limoensap
Even opwarmen om de suiker op te lossen en dan weer laten afkoelen.