Iedereen heeft vaak wel restjes groente in de koelkast liggen, ideaal om soep mee te maken! En wie houdt er nu niet van soep? Soep is een van de oudste gerechten en werd al door onze voor, voorouders gegeten.
Of je nu houdt van een gebonden soep of liever niet, je kan zelf bepalen wat er je erin doet. Ik had nog venkel, wortel, tomaten en courgette in de koelkast liggen en dat maakt de perfecte basis voor een heerlijke Italiaanse groente-tomatensoep. Weet je wat ook fijn is van soep dat je vaak je dagelijkse hoeveelheid groente met 1 kom al naar binnen krijgt.
Voor deze soep gebruik ik venkel, ja dat is die witte bol met groene takjes aan de bovenkant. Wist je dat Italianen ruim 7 kilo venkel per persoon per jaar eten en wij Nederlanders maar 100 gram?! Zonde want deze anijssmakende groente is ontzettend gezond. Niet alleen bevat venkel onwijs veel voedingstoffen maar bevorderd ook nog eens de spijsvertering en ze zeggen dat je er slimmer door wordt. Nou aan de slag maar met deze soep boordevol gezonde ingrediënten!