Spaghetti frutti di mare, hier kan je me echt voor wakker maken! Dit gerecht met een heerlijke variatie aan schaal- en schelpdieren staat zeker in mijn top 3 pastagerechten!
Dit gerecht uit de kustregio’s van Italië is immens populair geworden en staat bij elke italiaan wel op de kaart. Spaghetti frutti di mare is ook heel goed thuis te maken omdat tegenwoordig overal wel zeevruchten te verkrijgen zijn. Het fijne is ook dat je er zelf in kan doen wat je lekker vind. Garnalen zijn nog steeds de meest populaire schaaldieren in Nederland om te eten gevolgd door mosselen.
Aan schelpdieren zoals vongole, kokkels en scheermessen moeten de meeste Nederlanders nog wennen maar het zijn echt gastronomische lekkernijen en ow zo lekker! Zoals je hoort ik ben een enorme fan van schaal- en schelpdieren en er is bijna geen variant die ik niet lust.
Voor dit recept gebruik ik garnalen, zeevruchtenmix en vongole schelpen. In de zeevruchtenmix vind je mosselen, vongole, inktvis en kleine garnalen is bijna in elke supermarkt wel verkrijgbaar. Vongole zijn verkrijgbaar bij de betere visboer of de sligro en ook bij de Aziatische supermarkt vind je een ruim assortiment in de diepvries.
Door het toevoegen van chorizo en tomaat geef je het gerecht een extra smaakdimensie en het staat nog snel op tafel ook want schaal- en schelpdieren moet je kort en op hoog vuur bereiden. Eetsmakelijk!