Baba Ganoush

romige aubergine dip

75 ml

Bereidingstijd: 1 uur

We kennen allemaal wel hummus gemaakt van kikkererwten die we vaak op ons brood doen of als dip eten. Baba ganoush het broertje van de hummus, en nog een stuk minder bekend. Deze romige dip wordt gemaakt van geroosterde aubergines die daarna fijngemalen worden met tahini (sesampasta) en kruiden. Van oorsprong is de baba ganoush afkomstig uit de Libanese keuken.

Het hoofd ingrediënt aubergine bevat in tegenstelling tot andere groente weinig voedingsstoffen maar juist een grote hoeveelheid antioxidanten en bestaan verder voornamelijk uit water. Tahini daarentegen is bijzonder rijk aan voedingstoffen en is echt een vitamine B complex superfood. Maar bovenal is de dip gewoon erg lekker!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 el citroensap
  • 2,5 el tahini (sesampasta)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • olijfolie (ter garnering)
  • peterselie (ter garnering)

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 graden. Was de aubergine goed en verpak deze in een stuk aluminiumfolie. Leg de aubergine in de oven en laat ongeveer 45 minuten garen. Open na 45 minuten heel voorzichtig de folie en kijk of de aubergine helemaal zacht is.

Laat de aubergine helemaal afkoelen buiten de oven.

Zodra de aubergine koud is pel je voorzichtig met een mesje het vel eraf. Snij het vlees van de aubergine in stukken en doe deze in de hakmolen. Voeg daar de citroensap, tahini, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook en zout aan toe. Mix goed tot een gladde massa.

Garneer de baba ganoush met wat olijfolie, paprikapoeder en peterselie. Lekker als dip met zelfgemaakte flatbreads. Hoe je die maakt, vind je hier.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu