Bao buns zijn ongekend populair geworden in de afgelopen jaren. De heerlijke zachte bapao achtige broodjes die je kan vullen met buikspek, garnalen of kip, net wat jij lekker vind!
Deze gestoomde broodjes zijn uitgevonden in Taiwan. Bao, wat letterlijk broodje betekend, hebben diverse benamingen die je tegen kan komen zoals Gao Bao of lotusbroodje.
Voor deze bao’s geen buikspek maar een heerlijk burgertje van garnalen en krab in een Thaise style met wat gepekelde groente erbij. Je kan de bao broodjes kant en klaar kopen bij een aziatische supermarkt maar hoe leuk is het om ze zelf te maken? De eerste keer zijn de bao’s bij mij mislukt omdat mijn gist niet goed meer werkte en dan krijg je een klef broodje dat niet goed gerezen is. Je wilt juist een luchtig broodje net als een bapao.
Het maken van het deeg is het meeste werk, nou ja duurt het langst, omdat je deeg goed moet rijzen. Neem daar dus ook genoeg tijd voor anders krijg je kleffe broodjes. Voor het deeg kan je speciaal bapao meel kopen bij een Aziatische supermarkt. Zelf gebruik ik all purpose wheat flour, daar kan je bapao’s, bao bun’s, dumpling deeg etc mee maken. Hier vind je de link naar het meel. Dit meel is wat witter dan gewone bloem maar als je het niet kan krijgen is een goede kwaliteit ’00’ bloem ook goed.
Veel plezier met het maken van je eigen bao buns!