Chocolade-mokka pannacotta

met oreo's

4 personen

Voorbereiding: 8 uur opstijven

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Zelf een lekker en feestelijk dessert maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Panna cotta is een typisch dessert dat iedereen kan maken en waar je eindeloos mee kan variëren.  En iedereen lust het bijna  wel!

De kunst van dit klassieke Italiaanse dessert is de juiste balans te vinden in het gebruik van gelatine. Een panna cotta kenmerkt zich doordat deze wiebelig is op een bord. Wil je het wat eenvoudiger houden dan is een panna cotta in een glas de perfecte optie.

Voor deze panna cotta met chocolade en mokka maak ik 2 verschillende lagen panna cotta. Zorg ervoor dat je er de tijd voor neemt want de eerste laag moet helemaal opgesteven zijn voordat je pas de tweede laag kan maken. Dit dessert is perfect voor bijvoorbeeld de kerst want je kan het al een paar dagen van te voren maken.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 120 gr pure chocola
  • 1 kaneelstokje
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 tl mokka extract
  • 8 oreo’s
  • verse blauwe bessen en frambozen
  • cacaopoeder ter decoratie

Verder nog nodig

  • 4 bolle glazen

Bereidingswijze

We starten eerst met een laagje oreo’s, verkruimel 1,5 oreo per glaasje op de bodem. Schenk dan de helft van de slagroom in een steelpannetje en doe hier een kaneelstokje bij. Breng het aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de kaneel ongeveer 10 minuten intrekken.

Laat ondertussen 2,5 gelatineblaadje weken in koud water. Hak 100 gr pure chocolade in fijne stukjes.

Na 10 minuten verwarm je de slagroom op middelhoog vuur en haal je het kaneelstokje eruit. Roer nu de stukjes chocolade erdoorheen totdat de chocolade helemaal is opgenomen. Als de chocolade helemaal is opgenomen haal je de gelatine blaadjes uit het water. Knijp ze uit en roer ze door het slagroom mengsel tot ze helemaal zijn opgenomen.

Verdeel het chocolade panna cotta mengsel nu over de 4 glaasjes en dek af met wat vershoudfolie en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Als de eerste laag is opgesteven gaan we de tweede laag maken. Doe de rest van de slagroom in een pannetje en roer hier 1 theelepel mokka extract doorheen. Laat 2,5 gelatine blaadje in een glas water weken.

Haal na een aantal minuten de gelatine blaadjes eruit en knijp ze uit en roer ze door het mokka mengsel heen. Verdeel dan dit mokka mengsel over de eerste laag panna cotta in de glaasjes. Dek weer af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Snij nu de overige 20 gr pure chocolade fijn en smelt deze in een bakje in de magnetron. Verwarm het steeds 30 seconde en roer tussendoor even totdat je chocolade gesmolten is. Dip dan 2 oreo’s in de chocolade en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de chocolade oreo’s stollen in de koelkast.

Als de chocolade rond de oreo’s is gestold snij je ze met een scherp mes doormidden. Nu is het tijd om je dessert te gaan decoreren. Haal de vershoudfolie van je glaasjes af en leg de over met de doorgesneden kant naar boven. Decoreer eromheen met het verse fruit en zeef er een beetje cacaopoeder over.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu