Glutenvrije havermout pancakes

met blauwe bessen en kokos

6 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Pannenkoeken bestaan al meer dan 600 jaar en zijn iets typisch Nederlands, denken wij. Maar het is niet bekend wie de eerste was die de pannenkoek heeft gemaakt. Er wordt gezegd dat de oorsprong in China ligt en dat de Europeanen dat hebben meegenomen.

Wat we wel weten is dat het wereldwijd een populair gerecht is en dan vele landen een eigen variatie erop hebben. Denk aan de blini’s in Rusland, American pancakes met maple syrup of de crêpes in Frankrijk. Wij Nederlanders zijn in ieder geval gek op pannenkoeken eten ze zoet als ontbijt maar ook hartig als avondeten.

In het weekend maak ik graag deze gezonde glutenvrije havermout pannenkoekjes met banaan. Het fijne aan dit recept is dat ze nog lekker luchtig blijven en dat ze makkelijk te maken zijn. Het recept is genoeg voor 6 kleine pannenkoekjes die qua dikte tussen een American pancake en een gewone pannenkoek inzitten.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 90 gr havermout (fijngemalen en glutenvrij)
  • 1 el kaneel
  • 3 el kokosrasp
  • ½ tl bakpoeder
  • 15 ml kokosmelk
  • 30 bevroren blauwe bessen of frambozen
  • verse blauwe bessen (garnering)
  • honing
  • kokosolie

Verder nog nodig

  • Hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

Ontdoe de bananen van hun schil en breek ze in stukjes en doe ze in de hakmolen. Voeg dan de eieren toe samen met de kaneel en het bakpoeder. Mix dit goed in de hakmolen en voeg dan de havermout toe samen met de bakpoeder en de kokosmelk.

Als je van die dikke american pancake wilt maken dan moet je beslag de dikte hebben van volle yoghurt. Wil je liever wat dunne pannenkoekjes dan voeg je nog wat extra kokosmelk toe.

Pak nu een grote koekenpan en verwarm deze op middelhoog vuur met een beetje kokosolie. Als de pan heet is maak je 2 rondjes met beslag in de pan van ongeveer 10 cm diameter. Leg er per pannenkoek 5 blauwe bessen op. Zodra er kleine belletjes in het beslag ontstaan draai je ze om totdat ze mooi bruin zijn aan beide kanten. Bak hierna de volgende pannenkoeken totdat je beslag op is.

Serveer met wat verse blauwe bessen en honing.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu