Harissa is pittige kruidenpasta uit de Noord-Afrikaanse keuken die vaak als smaakmaker in de Tunesische of Marokkaanse keuken wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende harissa pasta’s te krijgen bij o.a. de albert heijn of bij een turkse supermarkt. Bij die laatste vind je echt pure harissa pasta die is een stuk heter dan de milde harissa die ik gebruik van Souq (verkrijgbaar bij de AH).
Harissa bestaat uit diverse specerijen maar heeft altijd een basis van rode pepers, knoflook, komijn, geroosterde paprika en korianderzaad. Heerlijk om een kippenpoot in de marineren!
Voor dit gerecht ben ik geïnspireerd door goede vrienden van mij die ook gek zijn op kip in Harissa marinade. Ik heb de kippenbouten in de slowcooker bereid en dat is echt een aanrader! Het vlees wordt zo zacht en valt na 2 uur van het bot af. Mocht je geen slowcooker hebben kan je de kip ook in de oven garen maar denk er eens over na want een slowcooker is de investering waard. Voor dit recept heb ik de kip 2 uur laten marineren in de Harissa pasta maar het beste zou zijn als de kip de hele nacht laat marineren, mocht je daar de tijd voor hebben…